SporExpres
2018-02-17 12:08:21

Basketbol keyif veriyor

LEVENT HAMZAOĞLU

haber@sporexpres.com 17 Şubat 2018, 12:08

 Lig maçında Yeşil Giresun Belediye maçını ilk çeyrekte bitirdik. Agresif ve iyi savunmamız karşısında bazen çemberi görmekte bile zorlandılar.

Fizik olarak da bizden çok zayıf olan oyuncuları en ufak baskıya bile karşılık veremedi. 22-10 ile geçilen ilk çeyrek sonrası rakibi maç boyunca skor olarak hiç yaklaştırmadık. Direnç ışığını kapadığımız Giresun ümitsizlik karanlığında oynamaya çabaladı.

Seyir açısından keyif veren bir maç olduğunu söyleyemem.

İkinci yarıya Giresun’un horonuna nazire olarak biz de çabuk oyna yanlış oyna tercihi ile başlayınca ortaya nostaljik bölgesel basketbol görüntüleri çıktı.

Neyse ki bu sıkıntılı görünüm fazla uzun sürmedi.

Faul problemine giren Fall’un sahada kalabilmesi için savunma anlarında koç Selçuk Ernak’ın izahlı gayreti gerçekten görülmeye değerdi ve de bunu uzun süre başarıyla sürdürdü. Tofaş maçı için iyi bir prova oldu sanırım.

Fall henüz rakibin yüksekte perdeli ikili oyun savunmasında etkisiz kalıyor, ayaklarının ağır olması en büyük zaafı, hücumlarda da perde için çok dışarı çıkmaması lazım alçakta aldığı paslarda da çemberden uzak kaldığı her santim ona zorluk olarak geri dönüyor.

En son transfer Clavell’i tam anlamış değilim. Savunmada problem yaşayacak gibi duruyor. İyi sıçrayan atletik bir oyuncu ama dripling ile çembere gitmeyi hiç denemedi, tek özelliği sadece şut mu acaba?

Giresun maçında basketbol adına keyif veren bir oyun sergilenmedi. İstatistiklerde her iki takımında top kaybı sayısının asist sayısından fazla olması malumun ilanı. KUPADA TOFAŞ’LA İYİ BOĞUŞTUK

Türkiye kupasında eşleştiğimiz Tofaş ile son dakikaya kadar elimizden geldiğince cebelleştik ama sonu iyi oynama tecrübesi daha baskın olan rakibimize takıldık.

Tabloyu bize göre yazarsak (13-13) (20-21) (23-20) ( 22-26) çeyrekler ve maç 78-80.

İsmi büyüklerle oynadığımızda sonlarda olmadık hatalar yapıyoruz.

Aslına tıpkı Fenerbahçe gibi Tofaş’ı da çok kötü bir gününde yakaladık ama yine maçı kazanmayı beceremedik.

Basketbol meraklısı olarak maçın başlangıcındaki hava atışında biz bu maçı kaybettik diye mırıldandım elimde olmadan.

Ülkenin köklü takımlarından Tofaş basketbol takımlarına kalkınma yolu gösteriyordu.

Oyuna rotasyonlarda pek sık kullanmadığı alt yapısından gelen Muhsin Yaşar ile başladı, hem de onu Fall karşısına koyarak. Maç içinde iki alt yapı oyuncusunu daha sahaya sürmesi de gerçekten örnek alınmalı.

Bu elemeli statüde oynanan maçta Tofaş toplam şut istatistiği 23/50 bizimki 22/61.

Hücum ribauntlarında 2 ye 16 gibi anormal üstünlüğümüz var ve biz bu maçtan galibiyet çıkaramadık.

En büyük silahımız Fall’un 8 metreye çıkıp oyuna katılmasının anlamı nedir?

Umarım oyuncular ve teknik ekip gerekli dersleri almışlardır.

Sonları dikkatle izleyin Tofaş organize biz ise sürekli bireysel zorlama.

Bizim en büyük eksiğimiz takımımızda lider oyuncunun olmaması. Kendini lider görenler belki vardır ama mühürsüz oldukları için geçersizler.

Mesela derseniz bilhassa bu maçta Tofaş’ın Sammy Mejia’sı mükemmel örnek.

Maçın unutulmayacak kadar parlayan yıldızları hakemler!

Aralarında iddiaya mı girdiler bilemem ama 57 faul çalma başarısını yakaladılar!

Ama ne olursa olsun doğrularla da yanlışlarla da basketbol keyif veriyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.