Ormanspor SAÜ Vakfı Gençlikspor maçı bitiminde SAÜ Vakfı takımının 2 oyuncusu Ormanspor takımına saldırdı. Olaya velilerde katılınca olay büyüdü.Muhtemel bir faciayı Antrenörlerin ve görevlilerin büyük gayreti önledi. Alpay Alev : Olaylara ve Şehitlerimizin adına çok üzüldüm
Şehit Cem-Dilay Kerman Yıldız Erkekler Basketbol ligi 4 lü Play Off Ormanspor SAÜ Vakfı gençlikspor maçının bitiş düdüğü ile SAÜ Vakfı takımından 10 numaralı oyuncu Cenk Kuyu ve 8 numaralı oyuncu Ertuğrul Nartop rakip takımın oturduğu yere saldırınca istenmeyen olaylar çıktı, Gözleri önünde çocuklarına yapılan saldırı sonucu Velilerinde sahanın içine atlayarak olaya dahil olmaları saha içinde büyük bir kargaşa yaşanmasına neden oldu.
Olay Geliyorum dedi
Maçı 60-48 Ormanspor kazandı. Ancak olaylar geleceğini bitime 2 dakika önce belli etti. SAÜ takımından Ertuğrul Nartop Ormanspordan Ali Demire kasti faul yaptı ve Hakem Fatih Güler kendisine teknik faul vererek yanına çağırdı ve gerekli ikazları yaptı. Bu arada Ertuğrul 5 nci faulu alarak oyun dışı kaldı. Olayları başlatan Cenk Kuyu ise antrenörü tarafından oyundan alınmıştı. Perşembe günü aynı salonda oynanan Liseli gençler İl birinciliğinde de finalde yenilen SAÜ takımında oynayan 2 oyuncu sinirli ve agresif hareketleri ile her an olay potansiyeli olabilebilecekleri sinyalini vermişlerdi.
Rektör yardımcısının gözleri önünde
Maçı izleyenler arasında oğlu Ormansporda 12 numaralı forma giyen Ömer Necmi Üstelin babası SAÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Fatih Üstel ve eşide bulunmasına rağmen SAÜ takımının oyuncularının rakip takıma saldırmaları olayı bir başka boyuta taşıdı.
Veliler karıştı
Olayları başlatan Cenk Kuyunun karşı takımdan doğrudan Kerem Kamacıya saldırıya yönelmesi üzerine tribünlerde olan baba Kamacı oğlunu korumak için sahaya atlayınca diğer velilerde tribünlerden sahaya atladılar. Antrenörler Melih Arbay, Üzeyir Surmaz, Sezgin Birtane, Orkun Işık, Basketbol Federasyonu Sakarya Basketbol İl temsilcisiAlpay Alev , Hakem atama sorumlusu Mehmet Memiş Güzeldal, Serdar Kanlıoğlu, Eser Balaban ,güvenlik görevlileri sahaya atlayan Velileri sakinleştirdiler ve Cenk Kuyuyu salondan çıkararak soyunma odasına götürdüler. Antrenörlerin olayları önlemedeki büyük çabaları muhtemel bir faciayı önledi.
Alpay Alev Tedbirli ceza kuruluna verildiler
Maçın müsabaka müdürü Serdivan İlçe Spor müdürü Hüdayi Kaynar olayların raporunu hemen yazdı. Alpay Alev ise gerekli tutanakların yazıldığını belirterek Olay yapn Ertuğrul ve Cenk tedbirli olarak ceza kurulan verilecek, çok üzgünüm tahmin dahi edemeyeceğim bir durum.Güzel basketbolumuza gölge düştü. Ligimizin adı olan Şehitlerimiz adına da çok üzüldüm olaylar iki kendini bilmez oyuncunun eseri dedi.