SporExpres
2013-08-05 12:07:34

Köşe Yazısı Yazmak Zor Zanaat

SIRRI ŞANLI

05 Ağustos 2013, 12:07

Yerel gazetelerde görev yapan Spor müdür’leri olsun, Köşe yazarları olsun veya muhabirler olsun işleri güçleri bir “ bomba “ yakalamak ve o bomba haber üzerine prim yapıcı yorumlar getirmek, bu yolla da hem çıkısını doldurmak, hem de eğer bu imkan yok ta sadece karın tokluğunu çalışıyorsa o zaman da gündemde yerini korumak adına kendini başarılı hisseder. Bu bazen de eski yaşanmışlıkların bugüne getirdiği birikimlerle de kolayca olabiliyor. Çok eski yıllardan bu yana gördüklerin eğer hafızanda tekrar canlanabiliyorsa o zaman yaşadın. Mesela konu Olgunlar Turnuvası olunca ben de hasbelkader olgunların dünü bugünü hakkında hislerimi ortaya koymaya çalışan “ Kuyumcular işine Baksın “ başlıklı bir köşe yazdım. Hiç beklemediğim kadar ses getirdi. Spor Ekspres’te yayınlanan köşeyi dün itibariyle tamı tamına 2631 Kişi okumuş bugüne kadar. Aslında sevindirici bir olay iken ben tamamen aksine bir o kadar da üzülüyorum.

BİZ YAZIYORUZ, SİZ DEĞERLENDİRİYORSUNUZ

Daha önce yazdığım diğer köşeleri okuyanları ortalamaya koysak 700 Civarında oluyorken, birden bu patlama önce sevindirici gibi geliyor ama, bir o kadar da düşündürücü. Neden mi ? İnsanlar hak veriyor da neden seslerini çıkarmıyorlar? Biri gerçekleri yazdığında eyvallah çekip te, yine kuzu kuzu her denileni neden yapmaya devam eder ? Bunlar ayrı bir psikolojik tartışma konusu. Ama gerçekten sevindiren bir sonuç var ki o da yapılan yorumlardaki efendi üslup ve tavırlar. Bunun için yapılan yorumlara elbette ki şapka çıkarırım. Nihayetinde bizler fikirlerimizi, veya doğru ile yanlışı anlatmaya çalışıyoruz. Sizler de okuyor ve iyi veya kötü bir değerlendirme yapıyorsunuz.

HERKES YAZIYI İŞİNE GELDİĞİ GİBİ OKUMAK İSTİYOR

Bazı Spor Yazarı Arkadaşlarımızın yıllardır yazdıkları köşe yazılarına gelen olumsuz ve de küfre varan tepkilere muhatap olduklarını görürdüm de hakikatten yazmaya korkardım. Ama ne var ki bir şeyi çok iyi anladım o da “ doğruyu yazdığın zaman “ kızılsa da tepkilerin dozu sanırım bir çerçeveye oturtulmaya çalışılıyor ister istemez. Neden ? Çünkü doğru da ondan. Aslında köşe yazmak zor zenaat. Herkes bardağın dolu tarafına baktıkça bizler de boş tarafını onlara anlatmaya veya göstermeye çalışıyoruz.

TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR

Bu anlatış şekli bu işin aslında belki de en zor tarafı galiba. Hele hele bu geçirmekte olduğumuz günlerde bilhassa Ramazan Ayında bu daha da zorlaşırken bizler bunun bilincinde “ Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır “ felsefesinden hareketle insanlara naif ve daha yumuşak bir üslupla yaklaşmayı tercih etmek amacını taşıyoruz. Bu böyle olunca durum “ bundan iyisi Şam’da kayısı “ misali oluveriyor. Yok ille de inatla imam bildiğini okur misali ona buna geçirmeye kalkarsan da karşılığını ona göre görme şansın var. Bugün Pazar. Haber yok, hava sıcak, Aylardan Ramazan, yapacak bir şey yok. Ben de bir iki satır yazarak sizlerle laflamayı tercih ettim. Fena da olmadı hani. Benim yazılarıma gösterilen ilgiden dolayı niyeti ne olursa olsun yazılarımı takip eden herkese ve tüm Sakaryaspor’u sevenlere teşekkür eder, iyi Bayramlar dilerim..

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.