Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak 21 Yaş altı Ümit-Genç Karate Şampiyonası'na Hendek Karate Takımı'ndan katılarak gümüş madalya ile dönen Büşra Tosun gurur kaynağı oldu
30 Ocak-1 Şubat tarihlerinde yapılan 21 Yaşaltı Ümit Genç Karate Şampiyonası'na ilk kez katılmasına rağmen büyük başarıyla dönen Büşra Tosun'a havaalnında ve evinde çoşkulu bir karşılama yapıldı. İlk maçında Litvanyalı rakibini 4-1 yenen Büşra Makedonya, Slovenya ve Almanyalı rakiplerini 5-0 yenerek finale adını yazdırdı. Finalde İspanyol rakibi karşısında oldukça etkili performans sergilemesine rağmen 2-1 yenilen Büşra Tosun şampiyonayı Avrupa 2.si olarak tamamladı.
Hendek Karate Takımı Antrenörü Nurkan Kayacık, ''Büşra ilk kez katıldığı bir Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarı yakaladı. Bundan sonra hedeflerimizi daha ileriye talşıyacağız'' dedi.
2. durak Dünya Şampiyonası
Federasyon seçimlerinin ardından yapılacak Türkiye Karate Şampiyonası'na katılacak olan Büşra Tosun şampiyonayı birinci olarak tamamlaması halinde Eylül ayında Fas'ta yapılacak Dünya Karate Şampiyonası'na katılacak.