“Bir mağlubiyet aldık diye hoca mı gönderilir, yine sallamışsın” demesin kimse? Çünkü ben de “Evet, 1 maç kaybedildi diye adam gönderilir. Hem de bu şekilde” derim.
Cuma günü, yine burada yazdığım köşe yazımda, maçlarını tivibu’dan izlediğim Erzincanpor için, “Çok koşuyorlar. 2 ve 3.bölgede yani orta sahada çok basıyorlar. Hataya zorlayıp Kİ bunu da başarıp çok gol atıyorlar ve hatta attıkları kadarını da kaçırıyorlar. Mükemmel bir orta saha ve ileri üçlüsü var ama defansları berbat. Arkalarını da çok boş bırakıyorlar. Orta saha üçlümüz en az rakip kadar çok koşmalı, önde basmalı ve savaşmalıdır. Rakibin o presi karşısında dağılmamalı. Orta sahayı rakibe kaptırmamalıyız. Şu bir gerçek ki bu maçta ilk on biri veya sonradan girecek oyuncular, kesinlikle EN AZ İKİŞER KİŞİLİK OYNAMALIDIR. Bu da önce Ümit hocamızın işi ve o halletmeli. Göster bakalım kaliteni ve hünerlerini hocam. Çünkü bu maç bana göre tam 18 puanlık bir maç! Sana ve tüm takıma bol şans ve başarı diliyorum” diye bu maçın önemine dikkat çekmişim.
Peki ne yaptı Ümit beyler? Koca bir hiç?
BU NASIL BİR İLK 11 BAY ÜMİT?
Yahu sen bu maça o ilk 11 ile nasıl çıkarsın da Serkan, Kerim, Hasan ve İlhan dörtlüsünü ilk 11’de nasıl oynatmazsın? Eğer sakatlarsa maç kadrosuna da alma ama oynayabilecek düzeydeler ki onları 2.yarı o zaman neden aldın?
Orta sahamıza bakar mısınız? Barış Sağır, Abdülkadir Canlı ve Hakkı Türker var. Yani ağır vasıtalar? 12 yaşındaki bir çocuğu bile izletsen bu maçı, der ki “Abi bu 16 numara (A.Kadir) kim ya, çok mu aradılar bunu?” Hakkı desen sezon başında yaşadığı sakatlık sonrası hala kendini toparlayamayıp eski Hakkı olamadı. Çok ağır çok ve geri dönüşleri de yok. Barış ise saman alevi gibi ama o bile bu orta sahada kayboldu gitti? Bıraktım bu üçlünün önde basmalarını, topun bizden kalmasını ve oyunu bizim yönetmemizi de sağlayamadı, topu da oyunu da rakibe verdik resmen. 1 tane isabetli pas vermez mi ya bir adam? Sadece bu olsa iyi, hiç biri defansın yükünü hafifletemedi, tam tersi tonlarca yük bindirdi ki o defansa, zaten normal maçlarda bile verdiğimiz o arkadaki boşluklarda adamlar 3 attı 3 aldı da bu daha da farklı olabilirdi? Hem de ilk mağlubiyetimizi tattırarak.
Sadece bu mu? Değil tabii ki? Hiç ama hiç defansa yardım etmediği gibi 1 tane muz orta bile yapmadılar isabetli olarak. Dolayısıyla 3+3=0 yani orta saha ve hücum hattısız 22’e karşı 5 kişi ile oynarsak tabii ki bizi de o çimlere böyle diri diri gömerler işte. Yanlış yazdım sanılmasın çünkü rakibin her biri adeta ikişer kişilik oynarken biz ise hiç yoktuk sahada?
BU DİKİŞ TUTMAZ BİR DAHA?
Ümit Bozkurt efendi maç sonunda demiş ki pervasız, lakayit, vurdumduymaz ve sorumsuz bir şekilde “Sorumluluk benim” demiş. Hadi ya, sensin tabii ki, ben olacak değilim ya?
Bu maçta anladım ki Ümit hoca Sakaryasporu sırtlayacak, bu ağırlığı kaldıracak bir hoca değil sıradan bir hoca? Eğer ki öyle olmasaydı Mertcan, A.Kadir ve Hakkı üçlüsüyle oyuna başlamaz, Serkan, Kerim ve Hasan üçlüsünü İlhan’a dahil eder, dörtlü başlardı. Bu egosu, kibri bize maçı kaybettirdi. Bunun da 2 sebebi var? Birincisi bu oyuncular yedek kalacak oyuncu değiller, yedek kaldıklarında, hele hele bu kadroda ve böylesine önemli bir maçta ilk 11’deki gibi oynamazlar, oynatamazsın. Kaldı ki bu isimleri bu maçta ve aynı anda oynatmazsan hangi maçta oynayacaksın? Yahu onlar birbirlerini tamamlayan oyuncular, bu maç da tam onluk bir maçtı. Oynat orta sahada Serkan-Barış ikilisini; sağ açıkta Hasan, sol açıkta İlhan, santrforda Berk ve Berk’in arkasında da Kerim’i, bas rakip sahada rakip oyunculara, topla buluşturtma, bak bakayım yine aynı mı oluyordu bu maç? Ve aynı Ümit Bozkurt, 2-1 yenik olmamıza rağmen 2.yarıya bu oyuncularla başlamak yerine sadece sağ açık Mertcan yerine Hasan’ı oyuna alarak başlıyor. Maç başladıktan tam 1 saat sonra yani 61.dakikada ise Sağ bek Salih’in yerine Yasin’i, orta sahadaki A.Kerim ile Hakkı’nın yerine de Serkan ve Kerim’i oyuna alıyor? Onlarla yüklendik de yüklendik, ama uzatma dakikalarında 3.golü yiyerek sahadan 3-1 yenik ayrıldık. Adam buna rağmen “sadece 1 yenilgi aldık ama liderliğimizi de sürdürdük” diyebiliyor. Gel de kızma?
USLU VE AKGÜN’E SESLENİYORUM!
Yahu bu maçta sadece 3 puan maçı değil, tam 18 puanlık bir maçtı 18 puan! Çünkü yenseydik, bana göre şampiyonluğun en büyük favorisi olan Erzincanspora ilk yenilgisini tattırıp puan farkını 10’a çıkartacağımız gibi, Adana FK ile puan farkını 5’e, Orduspor ile 4’e, Ankara Demirspor ile 6’ya çıkaracaktık. Şimdi ise hem yenilmezliğimiz ve moralimiz kalmadı, hem de aradaki puan farkı Orduspor ile sadece 1’e inerken, Adana FK ile 2’ye, Ankara Demir ile 3’e, Erzincanspor ile de 4’e inmiş oldu. 1461 Trabzon’u falan saymıyorum bile? Bu yüzden 18 puanlık bir maçtı diyorum. Rakiplerin aldığı sonuçlardan sonra bu 18 puanı alamadığımız gibi 10 puan kaybımız oldu 10 puan? Oysa burada oynadığımız ve 2-2 kaldığımız, puanı bile olmayan lig sonuncusu İskenderunspor maçı bu günlerin habercisiydi de bunu kimse görmedi. Çünkü o maçlarda alınan galibiyetlerin arkasına sığınıldı hep. Yahu takım eksi 2 puan ile ve hiç beraberliği bile yokken geldiler bizden 1 puan aldılar be 1 puan. Orada kaçan 2 puan ile bu maçta kaçan 3 puanı beklediğimizde puanımız 24 olacak ve en yakın rakibimize de 6 puan fark atacaktık ki şimdi 2.sıradaki Orduspor ile puan farkı 1’e indiği gibi rakipler de yaklaştı. Üstelik yenilmezliğimi de gitti?
Bunun da tek sorumlusu, Ümit Bozkurt’tur. Ve hazır bu haftayı dinlenerek geçiriyoruz, onu gönderip yerine daha kaliteli bir teknik direktör bulmalıyız. Çünkü 2 hafta sonra Orduspor ile rakip sahada bir final maçımız daha var ve o maça Ümit Bozkurt ile ÇIK-MA-MA-LI-YIZ.