Sakarya Gelişim Basketbol, Kırklareli'nin tozunu attı

Sakarya Gelişim Basket Kırklareli Grubu’nda gösterdiği muhteşem performans ile Türkiye Şampiyonası’nı biletini kapan takım oldu.

Basketbol 12.02.2022, 14:22 12.02.2022, 14:45 SporExpres
Sakarya Gelişim Basketbol, Kırklareli'nin tozunu attı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2021-2022 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında organize edeceği U14 (Erkek-Kız) bölge şampiyonaları yapıldı. Sakarya Gelişim Basket Kırklareli Grubu’nda gösterdiği muhteşem performans ile Türkiye Şampiyonası’nı biletini kapan takım oldu.

GELİŞİM BÜYÜK BAŞARISI
Kırklareli Grubu’nda Sakarya’yı temsil eden Sakarya Gelişim Basket gruptaki ilk maçında Kırklareli Belediyesi’ni 78-49 geçerek süper bir başlangıç yaptı. Gelişim Basket, grup maçlarının ikinci gününde ise Lüleburgaz Akım Kolejini 49-63 mağlup etme başarısını gösterdi. Üçüncü maçında Kocaeli Basket’ide çekişmeli geçen mücadelenin ardından 39-37 ile geçen temsilcimiz finale yükseldi. Yükselme Grubu final maçında yine Kocaeli temsilcisi Hanibal SK’yı 47-44 ile mağlup eden yeşil siyahlılar Türkiye'de son 32 takım arasına kalarak 17 / 22 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Anadolu Şampiyonasında yer alma hakkını elde etti.

GURUR DUYDUK

Antrenörler Şaban Keskin, Serdar Kanlıoğlu, Adem Dolaş ve Faruk Güdül final açı sonrasında soyunma odasında galibiyet coşkusunu sporcuları ile birlikte kutladılar. Sakarya’yı en iyi şekilde temsil etmenin mutlu olduklarını belirten antrenör Faruk Güdül; ‘’Daha önce 2005 jenerasyonu ile başarmış olduğumuz bu başarıyı yineleyen ekipte yer alan Kulüp antrenörlerimizi, sporcularımız ile bizlere desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen yönetim kurulumuz ile çok değerli velilerimize teşekkür ederek haklı gururlarına ortak oluyoruz.’’ Dedi

Haber: Utku Kaynar

Yorumlar (0)