Kocaalide Emniyet Futbol Turnuvası
Türk Polis Teşkilatının 168.
Futbol
05.04.2013, 14:46
Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıldönümü münasebeti ile Kocaali İlçe Emniyet Amirliği tarafından resmi kurumlar arası halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Bu yıl birincisi gerçekleştirilen turnuvanın açılış karşılaşmasında Kocaali Emniyet Takımı Kocaali Kaymakamlık Takımını 5-2lik skorla geçerek iddiasını ortaya koydu.
Liderliği emniyete aldılar
Kocaali İlçe Emniyet Amirliği tarafından Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen Kocaali Resmi Kurumları Arası Futbol Turnuvası geçtiğimiz Pazartesi günü Yiğitcan Spor tesislerinde start aldı. A Grubunda Emniyet Amirliği, Jandarma, Kaymakamlık, Adliye ve Hastane, B Grubunda ise Müftülük, Belediye, Ziraat Bankası, Din Görevlileri ve Abidin Serhoş Lisesi olmak üzere, iki ayrı grupta toplam 10 takımın mücadele edeceği turnuvanın açılış karşılaşması ise Kocaali Emniyet ile Kocaali Kaymakamlık takımları arasında oynandı. İlk yarısı yoğun yağış altında oynanan ve büyük çekişmenin ardından 2-2lik eşitlikle sonuçlanan mücadelede, ikinci yarıda üstünlüğü ele alan Emniyet Takımını Kocaali Kaymakamlığını 5-2lik farklı skorla geçerek gruptaki ilk mücadelesinde liderliği sağlama aldı. Emniyet Amirliğini farka taşıyan golleri Hidayet (3), Halil ve Hakkı kaydederken, Kaymakamlığın 2 gollük cevabı ise Engin ve Hüseyinden geldi.

Yağışlı hava engel değil
Turnuva ile ilgili açıklama yapan Kocaali İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Önder Kavak, turnuva ile ilçedeki resmi kurumlar arası mesleki kaynaşmanın tesis edilmesi, sosyal aktivitelerin yaygınlaştırılması ve sosyal ve kültürel aktivitelerin gençlere aşılanmasının ve örnek teşkil edilmesinin amaçlandığını söyledi. Olumsuz hava koşulları altında gerçekleşen açılışa Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaşın yanı sıra çok sayıda kamu görevlisi katıldı. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından, karşılıklı eşleşmelerle tek maç usulü devam edecek olan turnuva yaklaşık bir ay sürecek ve mücadeleler genellikle hafta içi akşam saatlerinde oynanacak.
MUSTAFA GÜL/KOCAALİ