11 Sakaryaspor taraftarına soruşturma

Sakaryaspor'un iç saha maçlarında, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun hukuku ihlal ettiği kamera kayıtlarında tespit edilen 11 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Sakaryaspor 20.01.2015, 18:04 20.01.2015, 18:35 SporExpres
11 Sakaryaspor taraftarına soruşturma
 

Sakaryaspor'un iç saha maçlarında, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun hukuku ihlal ettiği kamera kayıtlarında tespit edilen 11 şahıs hakkında işlem başlatıldı.




Sakaryaspor'un iç saha maçlarında; Sakaryaspor-Kahramanmaraş BBSK, Sakaryaspor-Silivrispor,Sakaryaspor-Balçova Yaşamspor ve Sakaryaspor-Orhan gazi takımları arasında oynanan maçlarda,6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu ihlal ettiği tespit edilen 11 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Kamera kayıtlarına göre;Sakaryaspor-Kahramanmaraş BBSK takımları arasındaki lig müsabakasında maraton tribünde meşale yakan D.K(18) ve B.F(18) , Sakaryaspor-Silivrispor takımları arasındaki lig müsabakasında maraton tribünde meşale yakan S.B(20), Sakaryaspor-Balçova Yaşamspor takımları arasında oynanan lig müsabakasında tel örgülere zarar vermek suretiyle taşkınlık yapan B.Ö(20),Sakaryaspor-Orhan gazi takımları arasında oynanan lig müsabakasında maçın hakemine, misafir takım oyuncularına ve sağlıkçısına yönelik hakaret içeren tezahüratta bulunan E.S(25) isimli şahısların kimlik bilgileri tespit edildi.

Şahıslar hakkında 6222 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem başlatıldı. Savcılık tarafından yürütülecek soruşturma sonucunda şahısların cezalarının kesinleşmesi halinde bu taraftarlara ağır para cezası, tüm spor müsabakalarında seyirden yasaklama ve mahkeme kararı kesinleşme tarihi itibari ile Sakaryaspor' un oynayacağı tüm müsabakalarda bir yıl süreyle imza yükümlülüğü yaptırımları getirilebilecek.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada;

"14.09.2014-21.12.2014 tarihleri arasında Sakaryaspor' un yapmış olduğu iç saha maçlarında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu ihlal ettiği kamera kayıtlarından anlaşılan 11 şahıs hakkında işlem başlatılması amacıyla yürütülen kimlik tespit çalışmaları neticesinde;

1. 14.09.2014 günü Sakaryaspor-Kahramanmaraş BBSK takımları arasındaki lig müsabakasında maraton tribünde meşale yakan D.K(18) ve B.F(18),
2. 12.10.2014 günü Sakaryaspor-Silivrispor takımları arasındaki lig müsabakasında maraton tribünde meşale yakan S.B(20) ,
3. 02.11.2014 günü Sakaryaspor-Balçova Yaşamspor takımları arasında oynanan lig müsabakasında tel örgülere zarar vermek suretiyle taşkınlık yapan B.Ö(20),
4. 21.12.2014 günü Sakaryaspor-Orhan gazi takımları arasında oynanan lig müsabakasında maçın hakemine, misafir takım oyuncularına ve sağlıkçısına yönelik hakaret içeren tezahüratta bulunan E.S(25) isimli şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiş, 
Şahıslar hakkında 6222 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem başlatılmıştır. Savcılık tarafından yürütülecek soruşturma sonucunda şahısların cezalarının kesinleşmesi halinde bu taraftarlara ağır para cezası, tüm spor müsabakalarında seyirden yasaklama ve mahkeme kararı kesinleşme tarihi itibari ile Sakaryaspor' un oynayacağı tüm müsabakalarda bir yıl süreyle imza yükümlülüğü yaptırımları getirilebilecektir"denilmektedir.

Yorumlar (2)
Madde İki 10 yıl önce
bende ceza yiyenlerden birisiyim öğrenciyim sicilimiz tertemiz bu kadar büyük ceza alacak ne yaptık biz adammı vurduk hırsızlıkmı yaptık ne yaptık yani cizredekilere ses yok bize cezalar teşekkür ederiz bi hatamızla hayatımızı maffettiğiniz için madde 2'den saygılar
Tatangalar Hacıoglu 10 yıl önce
Tatangalara hastalar sabrimiz taşıyor