banner212

banner211

Şaban Yıldırım, Beşiktaş'ın genç stoperi Berat'ı anlattı

Sakaryaspor'u 1.

Sakaryaspor 22.05.2012, 14:51
Şaban Yıldırım, Beşiktaş'ın genç stoperi Berat'ı anlattı

Sakaryaspor'u 1. Lig'e çıkaran ve taraftarların gönlünde taht kuran Şaban Yıldırım, Beşiktaş'ın transfer ettiği Berat Çetinkaya'yı anlattı. Yıldırım, Sakaryaspor'daki yönetim yanlışlarından Türk futbolunun yaşadığı fetret devrine pek çok konuda samimi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.


 

ezonun ikinci yarısında teknik direktörlük koltuğunu Yılmaz Vural'a devreden Şaban Yıldırım, Sakarya için de, Sakaryaspor taraftarı için de çok özel anlamlar ifade ediyor. Yıldırım, Eurosport.com Türkiye'den Serhat Ramay'ın sorularını yanıtladı.

Sakaryaspor küme düşse bile, bir oyuncusunu büyük bir takıma kazandırmayı başardı. Son derece ironik aslında. Bu meseleye daha sonra dönebiliriz. Öncelikle sizden Berat Çetinkaya hakkındaki fikirlerinizi duymak isterim.
Berat'ın ortalama bir futbolcudan ayrılan en büyük ve önemli özelliği, sürekli gelişmeye açık karakteri. Eksikleri var ama onları geliştirerek eksikliklerini tamamlayabiliyor. Yaşına göre de çok olgun bir çocuk. Beşiktaş'ta kalıcı olabilir mi, bu soruya evet diyebilirim ben. Ama bu onun eksiklikleri olmadığı anlamına gelmiyor. Hemen forma şansı bulacağını iddia etmek fazla iddialı olabilir. Ancak en kısa zamanda Beşiktaş kalibresinde bir oyuncu olacağını söyleyebilirim.

Sağ ayaklı bir stoper. Hava toplarındaki hakimiyeti iyi, çabuk bir stoper. Topu oyuna sokma becerisini biraz daha geliştirmeli. Ancak onun milli takım için de faydalı bir stoper olacağını düşünüyorum. Tekrarlamak isterim, Berat Çetinkaya'nın en önemli artısı, kendini geliştirmeye açık olması. O çok önemli."

Sakaryaspor 1. Lig'e yükseldiğinde çok başka hedefleri vardı. Sportif başarıların yanında sosyal projeler… Bu düşüş çok çabuk olmadı mı? Neden Sakaryaspor lige tutunamadı?
"Sakaryaspor küme düşmesine rağmen, bir oyuncusunu Süper Lig'e transfer etti. Sakaryaspor'da bu konuda bir kabiliyet var. Ama kötü yönetilen bir takım. Yönetilme problemi yaşıyor. Bunu aşarsa, çok daha fazla bir akış sağlayabilir. Milli takıma ve büyük takımlara, Avrupa'ya çok daha fazla oyuncu verebilir."

‘Yönetim Sakaryaspor'u bitirdi'
"Geniş görüşlü olmayan yöneticilerle çalışıyor Sakaryaspor. En büyük talihsizliği, yönetici kalitesizliğidir. Bunu söylemek istemezdim ama, durum bu. Sinirleniyorum ve üzülüyorum. Bu sözleri de ilk kez söylüyorum. Bu takımı küme düşürdüler. Bunun sorumlusu tamamen yöneticiler. Sakaryaspor son yedi-sekiz senedir maalesef çok kötü yönetiliyor. Geçen sene de yönetime rağmen 1. Lig'e yükseldik. Oyuncu, teknik heyet ve taraftarın bütünleşmesiyle çıktık. Yöneticilerin hiçbir katkısı yoktu. Bunu kolay söyleyecek biri değilim ama durum bu. Bu takımı düşüren yöneticilerdir. Kulüp borç batağında."

‘Sorumlu Futbol Federasyonu'
"Bu durumdan federasyonu sorumlu tutuyorum. Hükümet bu konuda sorumluluk almalı. Türk futbolunun en büyük sorunu, kötü yönetilmesidir. Federasyon da kötü yönetiliyor. Göz göre göre bir hukuk cinayeti işleniyor. Federasyondan tut, aşağı kademelere kadar futbol kötü yönetiliyor. 1. lig'den amatör kümelere kadar bütün takımların çok kötü yönetildiğini düşünüyorum. Bunun en önemli sebebi, mevzuatların buna müsaade etmesidir. Yöneticilerin keyfine bırakılmamalı kulüplerin kaderi. Beceriksiz adamlar Türk futbolunu katlediyorlar. Dünya kupasını kazanacak bir potansiyel görüyorum ama bu potansiyelin önündeki en büyük engel de bu yöneticiler."

"Oyuncular kendilerini geliştiriyorlar, teknik adamlar kendilerini geliştiriyorlar ama yöneticiler kendilerini geliştiremiyorlar. Profesyonel değiller. Olaya profesyonelleşme açısından bakan kulüpler, yöneticiler yok değil ama bunlar özel durumlar."

Yılmaz Vural takımı küme mi düşürdü, yoksa kurtaramadı mı hangi şekilde telaffuz etmeli?
"Yılmaz hoca'nın takımı düşürdüğünü söyleyemem. Olaya, Yılmaz hoca takımı kurtaramadı diye bakmak lazım. Keşke takımın yönetimini Yılmaz hocaya bıraksalardı."

Yorumlar (0)