SporExpres
2024-06-26 10:40:23

Gökhan İn açık davet

HASAN GÖKDEMİR

26 Haziran 2024, 10:40


Geçtiğimiz cumartesi günü, çoğunluk aranmaksızın yapılan seçim sonucunda Sakaryaspor Kulüp başkanlığa seçilen Gökhan İn ve ekibini kutluyor, başarılar diliyorum.
Ancak;
Kafamda bazı soru işaretler var?
Mesela kimdir Gökhan İn? Mal varlığı nedir? Sakaryaspor’u yönetecek ve bu sene şampiyon yapacak parası var mıdır?
Futboldaki bilgi, birikim ve tecrübesi ne kadardır?
Hayatında kaç kez maça gitmiş? Hiç futbol oynamış mı? Nerde oynamış?
Transferi açacak mı? Malum FİFA tarafından, yabancı oyuncular nedeniyle bir ceza geldi ve bu cezanın kalkıp transferi açabilmek için en azından 500 BİN EURO’yu TFF’ye hemen yatırarak bu transferimizi açabilecek mi? Hadi transferi açtı, hangi ligden, kimleri alacak? Hadi aldı diyelim, o alacağı futbolcular Sakaryasporumuzu şampiyon yapabilecek kalitede mi olacak yoksa bu sene ligde kalmaya yetebilecek şekilde mi? Çünkü takımda futbolcu kalmadı. Geçtiğimiz sezon ilk 11’deoynayanların da yedek bekleyenlerin de sözleşmeleri bitti ve gitti. Yani en az 2 kaleci, 2 sağ bek, 2 sol bek, 4 stoper, 4 orta saha, 2 oyun kurucu-forvet arkası, 2 sağ açık, 2 sol açık, 2 santrfor şart. Yani tam 22 oyuncu gerekli. Sakın ama sakın BİZE 11 TANE İLK 11 OYNAYACAK OYUNCU LAZIM demeyin, sonra oyuncu değişikliklerinde sahaya siz çıkar oynar ve averaj takımı olup küme düşeriz. 
Bu nedenle, Sakaryaspor için ortaya kaç para nakit koydunuz? 
Yönetimindeki kişiler kaçar para verecekler? Bu verecekleri paralar Sakaryasporumuzun sorunlarını ve başkan İn’in yükünü hafifletmeye yetecek mi?

Hangi menajerle çalışacaksınız?
Bunlar öncelikli sorularım ki bununla da bitmedi?

TAKIM KAMPA HAZIR OLACAK MI?
Bir Solgado bombası almış başını gidiyor. O olmaz da Coşkun Demirbakan olur benim için hiç fark etmez. Burada mesele, teknik direktör ve ekibinin hemen gelip, plan ve hazırlıklara başlamasıdır. Çünkü Temmuz ayının en geç 2.haftasında sezon açılmalıdır. 1 hafta Rüstemlerde kondüsyon çalıştıktan sonra Bolu civarına gidip orada nefes açmalıdır. Tabii ardından hazırlık maçları ki o da çok ama çok olmalı. Çünkü takım maç yapa yapa oturur, takım haline gelir. İşte can alıcı konu da burada yatıyor? Başkan İn, tüm bunları yapabilecek mi? Yani Yusuf Alemdar ile ters düşmeyi göze alacak kadar parası, gücü ve çevresi var mı? Zira bana böyle söylendi ki inşallah yalandır. Zira Yusuf Alemdar, bu insanların çoğu tarafından seçilmiş, saygı duyulması ve hatta olmazsa olmazlarımızın başında gelen bir adamdır. Ben o iddianın aksine hareket edeceğine inanıyorum. Yoksa bindiği dalı kesmiş olur. Fazla da kalamaz! 

NAKİT 50 MİLYON LİRAN VAR MI?
Listesindeki yönetim kurulu üyelerinin hiçbirini tanımam etmem ama inşallah saygı çerçevesinde bir gün tanışır konuşuruz. 
Gördüğüm kadarıyla hayatında Sakaryaspor başta olmak üzere hiçbir yerde yöneticilik yapmamış, tecrübesiz isimlerden kurulu. Bu yüzden de İn’in işi çok ama çok zor? Bence ilk olarak ivedi bir şekilde bu takımı şampiyonluğa mı oynatacak yoksa küme düşmemeye mi oynatacak ona karar vermeliler ki, sakın ama sakın SAKARYALI GENÇLERLE YOLA ÇIKACAĞIZ gibi büyük bir yanlış içine düşmesin yoksa 45 gün sonra yeniden bir seçime gidilir ve gönderilir. İşte bu yüzden de teknik direktörü bulup bugünden tezi yok Rüstemler Tesislerine sokmalı, transfer dahil tüm çalışmalara başlatılmalıdır. Ardından da transferlere geçilmeli.
Gökhan başkana açık davette bulunuyorum.
Giden yönetimden aldığım bilgiye göre, bu ay sonuna kadar aciliyette 35 milyon liraya ihtiyaç varmış ki bunun yarısı transferi açmak, diğer yarısı da alınacak futbolculara kafadan verilecek olan peşinatlar için? 
Haaa, bu arada, bu ligin futbolcu ortalama değeri 5 milyon. İyisi 7-8 milyon paçozu ise 3 milyon. Ben de ortalama 5 milyon liradan en az 11 futbolcuyu hesap ettiğimde, her bir futbolcuya en az 2 milyon lira peşinat vermen gerektiğini düşünerek 2 milyon x 11 futbolcu = 22 milyon lira. Transferin açılması için TFF’ye en az 15 milyon lira ödeyeceksiniz. Yaptı mı 37 milyon lira? Hani nerde Solgado ve yardımcılarına vereceğin para? Kamp ve malzeme parası? Personel maaşları? 
İşte bu yüzden 50 milyon liran var mı diye soruyorum Gökhan başkan? Varsa sana tam destek verir herkes de yoksa hiç girme bu işlere? Yerler seni bu camiada.
İşte bu yüzden seninle tez zamanda bir araya gelip, YANLIŞLARIM VARSA DÜZELTMEN dahil bu konuları yüz yüze görüşüp paylaşmak istiyorum. 0 553 352 46 34 nolu Cep telefonumdan davetini bekliyorum sayın başkan…

Yorumlar (2)

Recko 2 Yıl Önce

Aynı soruları cumhur başkana sordunuzmu başkanlığa gelirken yada giderken hiç bir basın gerçek borçları sordunuzmu neden bu ikilem siz gerçekten Sakaryaspor u sevseydiniz aynı soruları cumhur başkanada sorardınız.

Mustafa Zengin 2 Yıl Önce

Gökhan In I dövmüşler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.