Sakaryasporda gidenler gitti, kalanlar bizimdir de onlar da gitse ya?
Kimler mi gitti? Orta saha oyuncuları Burak Çoban ve Burak Altıparmak, stoper Sadık Çiftpınar, forvet Ben Yedder, bek oyuncusu Alaaddin Okumuş, orta saha Abdurrahman Bayram ve orta saha Rijad Kobiljar.
Takımda kalanlara gelince?
Kalecimiz Szumski, sağ bek Serkan, stoper Salih, Kolovetsios, Batuhan Çakır, sol bek Caner Erkin ve Doğukan Tuzcu, orta sahada Josip Vukoviç, Emre Demir, Mete Kaan Demir, Mirza Cihan, sağ açık Eren Erdoğan ile santrforlar Gael Tomeo Kakuta Mambenga, Zwolisnki ve Akuataoku…
Peki ya resmi olarak gelenler kim?
Kayserispordan eski futbolcumuz stoper Arif, İstanbul Başakşehir’den orta saha Fofana, Göztepe’den sağ bek Ruan Gregerio Teixeria, Antalyaspordan Engin Poyraz Efe Yıldırım, Gençlerbirliği’nden forvet Melih Bostan, Serikspordan sağ açık Kerem Şen, Beşiktaş’tan sol bek Emrecan Terzi ve Fenerbahçe’den orta saha Haydar Karataş…
Yabancı oyuncu transfer etmek için de, kaleci Szumski, stoper Kolovetsios, orta saha Vukoviç, santrfor Kakuta, Zxolinski ve Akuataoku olmak üzere 6 oyuncumuz var.
TFF kuralları da diyor ki, “1.ligde 8 yabancı futbolcu bulundurabilir ama en az 1’inin 01.01.2002 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunludur.” Bizde genç oyuncu olmadığı için en fazla 7 yabancı bulundurmak zorundayız.
YABANCI KONTENJANINDA
KİMLER OLMALI?
Sakaryaspor yönetimi başarısızlıktan yerli oyunculardan çok bu yabancıları suçluyor ki kalecimiz Szumski, forvetimiz Kakuta ve orta saha Vukoviç haricinde kalan oyunculardan Kolovetsios, Zwolinski ve Akuataoku’yu da göndermeli ki YABANCI OYUNCU KONTENJANI BOŞALIP yerlerine daha iyi en az 3 yabancı oyuncu alalım. Bunlar da sanırım Anderlecht ve Gana Milli takımının ön liberosu Ashimeru, Apoel forması giyen forvet-forvet arkası oyuncusu Marcos, Peru Milli takımının orta saha oyuncusu Sergio Pena, Al Ryahd’tan orta saha oyuncusu İsmaila Soro, Kanat oyuncusu Musa Juwara ve orta saha oyuncusu Samba Kone olacak ya da başka isimler ama yabancı statüsünden hepsini alamayız ki? Bu durumda İNCE ELEYİP SIK DOKUMALIYIZ.
23 haftası geride kalan ligde Sakaryasporda KALSIN diyebileceğimiz kimler var? Başta kalecimiz Szumski ile Kakuta, sonra Vukoviç, gerisini salla gitsin. Yani Zwolinski, Akuataoku ve Kolovetsios, bana göre ilk gönderilecek 3 yabancı olmalı. Onların yerine de, Ön liberoya Ashimiru, orta sahaya Pena, 10 numaraya Marcos, sağ kanada Musa Juwara olur gibi düşünüyorum.
Burada dikkat edilecek konu şu, 7 yabancımızın olması için Vukoviç, Akuataoku, Zwolinski ve Kolovetsios gönderilmesi. 4 gidip 4 gelecek yani? İşte bu da bizim son şansımız olacak ki ligde kalma adına çok çok iyi araştırıp LİGDE KALMAK adına öyle transferler yapmalıyız.
CANER ERKİN GÖNDERİLMELİ
STOPER DE MUTLAK ALINMALI?
Benim anlamadığım 2 konu var. Birincisi Batuhan ve Kolovetsios’un bu takımda hem de ilk 11’de oynayacak stoper olmamasına ve asıl stopere adam alınması gerekirken halen neden Türk yerli oyuncu alınmadığı? İkincisi de Caner Erkin2in bu takımda tutulması?
Alın işte bizim eski stoperimiz Burak Bekaroğlu kardeşimizi Iğdır FK’dan ya da daha iyi bir yabancı bulup alın takıma. Yahu görmüyor musunuz takımda stoper yok stoper, en zayıf halkamız da orası. Bu kadar yabancıda neden stoper düşünmediniz ki. Bırakın o orta saha oyuncularının hepsini almayın, 1 tane stoper alın.
İkinci konu da şu?
Sol bek Caner’i bu takımdan halen neden göndermediğiniz. Hangi maçı anlatayım ki onun hatalarını? En son ki Bodrumspor maçında adam Caner’in bölgesinden jet gibi geldi, o daha orta saha yuvarlağının içinde yediğimiz golü seyrediyor! Öyle ya bir gitti mi onu da jetle almalıyız ya? Dönemiyor ki. Hem de yediğimiz gollerinin tamamına yakınını onun tarafından yememize rağmen. Bir de adam Sakaryasporumuzun kaptanı ya? Yediremiyorum vallahi! Şuan o bandı hak eden 2 oyuncu var. Birincisi kalecimiz Szumski, ikincisi ise golcümüz Kakuta. Üçüncü isim de Salih olmalı.
YÖNETİM VE TEKNİK
EKİBE SON UYARIM!
Şunu da altını çize çize söyleyeyim. Eğer ki yönetim yine bildiğini yapar ve yanlış transferlerle devam ederse, Erzurumspor maçını da kaybeder, ben de o zaman DÜŞTÜK diye başlık atar ve bir daha da bu lige çıkıncaya kadar Sakaryaspor ile ilgili hiçbir yazı yazmam.
İnşallah biraz paraya kıyılır da transferler ona göre yapılır, önce Erzurumsporu burada yener sonra da bu sene bu ligde kalmayı başarırız.
Son sözüm Sakaryaspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu’ya. Bu maç senin son maçın, beraberlikte bile seni kurtaramaz! Onun için sahaya adam gibi ilk 11 çıkar, adam gibi futbol oynat, savaştır ve 3 puan aldır. Sakın ama sakın BECERİLEMEYEN 3’lü defansla, 6’lı orta sahayla oynama, önce gol yemeyecek şekilde doğru ilk 11 ve sahaya diziliş şeklinde 4-2-3-1 oynat. Yoksa senin Sakaryaspor defterin bu maçtan sonra ebediyete kadar kapanır.
Bol şans ve başarı dileklerimle…
Kemal Derin 4 Ay Önce
Bir daha zaten Sakaryaspor ile ilgili yazı yazma,sende akıl çok fazla kendine kullan bu arada koltuk istemedin ne iş?
Cemil Gorses 4 Ay Önce
Sen tavsiyelerini kendine söyle kimse duymasın,hasan
Baki Yildiz 4 Ay Önce
Yazı yazma diyoruz gene yazıyor,hasan yazma koltuk boş kalmadı, moderatörluk vardi TV 264 de onuda kacirdin
Ahmet Balci 4 Ay Önce
Jübile yap hasan ,yazı yazma beee
Saim 5454 E 4 Ay Önce
Hasan bey bütün yazdiklariniz cok ama cok doğru Mesela Robin Yalçın gibi göbek e bir futbolcu alınması lazım diyorum bir de çok f futbolcu alinaca gına Super lig den veya Birinci lig den bildiğimiz tecrübeli kalite Nokta Transfer yapılması lazim di diye düşünüyorum Bir gece 18 transfer yapıldı paralar hepsi çöpe gitti menejer ler kazandı Sakaryaspor kaybeti
Zeki Firinci 4 Ay Önce
Müthiş beyin fırtınası var sende hasan o akıli Sakaryaspor için yakma hasan
Zeki Firinci 4 Ay Önce
Müthiş beyin fırtınası var sende hasan o akıli Sakaryaspor için yakma hasan
Hasan5454 4 Ay Önce
Adaş herkes sana diyor ki yazı yazma diyor.Bende yorumları özetliyorum ve diyorum ki yazma be adaş
Kamil Koçer 4 Ay Önce
Anca yazı yazma sende bu anla boş yazılar bunlar dede yazma be
Soner Gerek 4 Ay Önce
Amca Engin benim şoför sana izin verdim paran yatacak dinlen amca, Engin benim şoför
Nedim Gürsel 4 Ay Önce
Hasan yazma tepkisi neden akıl mi fazla hasan da,yorma beynini hasan
Osman Yüce 4 Ay Önce
Hasan koltuk yokmu sana boşta mi kaldın,gel Serdivanspor sana koltuk çıkarız,ama gönüllülük esasına göre çalışacaksın para yok yani kabul edersen gel,hasan