NESLİHAN CAN, MEŞALEYİ DEVRETTİ

Salon 17.09.2026, 14:37 SporExpres
NESLİHAN CAN, MEŞALEYİ  DEVRETTİ

Yıllar önce Karapürçek’te kısıtlı imkanlarla başladığı zorlu mücadeleye birçok anı sığdırdı.

 2014’te başladı  

‘Spor şehri’ olarak bilinen ilimiz Sakarya’da salon sporlarına gönül verip de Neslihan Can’ı tanımayan yoktur. Yıllarca sporcu olarak hizmet verdiği Türk Judosuna artık Antrenör olarak katkı sağlayan Can, Karapürçek Judo takımıyla başarıdan başarıya koştu. 2014 yılında ilçeyi Judoyla tanıştıran Neslihan hoca küçücük bir salonda ve kısıtlı imkanlarla başlattığı bu zorlu mücadeleye sayısız madalya, mutluluk, hüzün ve anı sığdırdı. Sadece sporcu yetiştirmekle kalmayan Neslihan Can, sporun toplumun her kesimine ulaşması ve özellikle kız çocuklarının sporla buluşması adına önemli bir mücadele verdi. Yıllar önce yağlı güreş ve futbol dışında lisanslı spor branşının olmadığı Karapürçek artık Türk judosunda bir marka oldu ve Milli judocular yetiştiriyor. 

 Sonuna kadar çalışacağım

Bugün geriye dönüp baktığında, küçük bir salonda ve sınırlı imkânlarla başlayan çalışmanın ilçede kalıcı bir spor kültürüne dönüşmesinin haklı gururunu yaşadığını belirten Neslihan Can; “Karapürçek’e ilk gittiğimde çalışma salonumuz dahi yoktu. Oldukça küçük salonlarda, az sayıda minderle başladık. İl merkezinde yaşadığım için aradaki mesafe nedeniyle bu işi sürdüremeyeceğimi düşünenler oldu ancak başladığım işi, kendi içinden bir antrenör yetiştirip bu bayrağı ona teslim edene kadar devam ettirmeye kararlıydım. Bunu başardım” dedi

Ailelerim yanımda 

Kısıtlı imkanlarla başladığı zorlu yolculukta sadece sporcuların ailelerinin yanında olduğunu ifade eden Neslihan Can; “Ardından Judo Federasyon Başkanlığı malzeme, ilçe yöneticileri de salon konusunda destek verdi. Ardından da sporcu sayısı arttı ve bugün gelinen noktada büyük bir değişim var. Bu yıl üç sporcu Dan sınavına katılarak başarılı oldu. Bartu Can ve Efe Dikmen 1. Dan, Zeynep Serra Üstün ise 2. Dan derecesine ulaştı. Böylece ilçede 20’den fazla sporcu Dan seviyesinde bulunuyor. Ayrıca 8 hakem de görev alıyor ve Karapürçek’te judo ailesinin büyüdüğünü gösteriyor.

 Antrenör Melike Dereli 

Sözlerini “Meşale el değiştiriyor ancak ışığı sönmüyor” diye devam eden Neslihan Can artık Milli Takımda da görev aldığı için yoğun tempoya dayanamaz hale geldi. İşte bu sebeple görevi devretme kararı alan Neslihan hocanın başarıyla taşıdığı meşale artık Melike Dereli’de. Can’ın sporcularından olan Melike Dereli, Kocaeli Üniversitesi Öğretmenlik Bölümü mezunu ve aynı zamanda Türkiye Judo Federasyonu bölge hakemleri arasında yer alıyor. Dereli son olarak 2’nci Kademe Antrenörlük Kursu’nu başarıyla tamamlayarak önemli bir adım daha attı. Neslihan Can, yetiştirdiği sporcunun artık antrenör olarak yeni nesillere dokunacak olmasından büyük gurur duyduğunu belirtti. (Haber: Tuğba İMİR)

Yorumlar (0)