Ankaragücü maçına dikkat
Sakaryaspor son derece önemli maçta, 1.Lig 24.haftasında Şanlıurfasporu hem de Urfa’da 1-0 yenerek çok güzel bir iş başardı ama bu haftaki Ankaragücü maçı ondan çok daha önemli.
Şu bir gerçek ki, bu sene bu lig hiç olmadığı kadar çok zor. Zira, üst üste 2 galibiyet alan kendini ilk 7 sıranın içinde bulurken, 2 mağlubiyet alan da küme düşme potasının içinde buluyor.
Sakaryaspor rakip sahada Urfaspor’u hak ettiği şekilde 1-0 yenerken, sahada Urfaspor diye bir takım yoktu. Adamlar ismimizden o kadar korkmuş ki koca maç boyunca önce gol yememeyi düşündüler. Bunun sonucunda da Urfa’nın teknik direktörü Sait Fırtınalar dönderildi zaten.
Evet, Sakaryaspor yendi, 3 puanı cebine koydu, düşme hattından da çıktı ama iş daha yeni başlıyor. Zira kazanılması gereken daha çok maç var. Misal bu haftaki Ankaragücü maçı.
Ankaragücü çok ciddi para krizi yaşadığı gibi orta saha oyuncuları Tolga Ciğerci ile Efkan Bekiroğlu, ara transfer döneminde Sivasspor’a kaçtı!
PLAY OFF MAÇIMIZ!
Her ne kadar eski gücünden çok uzakmış gibi gözükseler de Ankaragücü yani, hafife alınmamalı. Mesele onların ne olduğu ne yapacağı değil Sakaryasporun ne olduğu, ne yapacağıdır! Öyle ya her ne kadar 2.yarının ikinci haftasında burada Manisa kazası yaşayıp yenilsek de Keçiörengücü ve Urfasporu rakip sahada yenen, Amedsporla da berabere kalan ve düşme hattının tam içindeyken, son 5 maçta 1 yenilgi 1 beraberlik 3 galibiyet alıp, son 4 takımın küme düşeceği ligde oradan kurtulan bir takımız ama TEHLİKE DAHA GEÇMEDİ! Şuan için her ne kadar 33 puanla düşme hattının tam üstünde yer alsak da 2.sıradaki Karagümrüksporla puan farkı sadece 12. Kapanmayacak bir fark değil yani. Daha onlarla oynayacağımız maç davar. Ayrıca 7.sıradaki Bandırmaspor ile puan farkı sadece 4 olurken, 3.sıradaki puan farkı ise sadece 7. Yukarıda da dediğim gibi, al 2 galibiyet yüksel ilk 7’ye, yenildin mi 2 kez o zaman da düşme hattına inersin. Bu kadar tuhaf ve çok zor bir ligdeyiz işte. Hayır yani baksana lige, kimler şampiyonluğa ve ilk 7’ye oynuyor, kimler düşmemeye? Onun için bu işin şakası yok, bu maçı da mutlak ama mutlak kazanmalıyız.
KARTLAR HAVADA UÇAR!
Son oynadıkları ve Ankara’da bizi de burada yenen Manisaspor’a 1-0 yenildikleri maçı izledim. Hepsi işi bitmiş, sıradan oyuncular. En büyük sıkıntıları ise halen takım olamamaları ve defans dörtlüsünün çok ama çok kötü olması ki orta sahaları da delik deşik. Bir gol yediler mi darmadağın oluyorlar. Bu yüzden her iki yarıda da çok erken goller bulmalıyız. Kalelerinde tecrübeli Ertaç var. Sağ bekte Schulz, sol bekte Özgür, stoperde Osman ve Mert Çetin. Orta sahalarında ise Hayrullah, Gomes ve Rakoczy, sağ açıkta Owusu, sol açıkta Rotariu, santrforda da Laura yer alıyor. Konyasporun 31 yaşındaki eski oyuncusu Riad Bariç de onlarda. Çok sert oynuyorlar. Bu maçta da sanırım oynamaktan çok oynatmamayı düşünecekler ki şimdiden UYARIYORUM! Bu maç çok ama çok sert geçer. Sakatlıklar, kartlar, vs.vs. Öyle ya, bizi yenerlerse yeniden havalara girip en azından bizim gibi Play Off içine girecekler, yenilirlerse küme düşme hattına inecekler ki zaten karışık ve huzursuz olan Ankaragücü daha da karışacaktır. Kaldı ki her maç yönetimi istifaya çağırıyorlar. Yani ellerinde avuçlarında ne varsa onlarla gelecekler. Buna bir de tıpkı Kocaelispor ile olan rekabetimizi katarsak, bu maçta mutlak galip gelmekten başka çaremiz yok. Peki bunu başarabilir miyiz? Kesinlikle evet. Yeter ki yine kazanmayı çok isteyelim, sahada basamadık yer kalmasın. Sırılsıklam olsun formalarımız sırılsıklam.
NE YAPMAMIZ LAZIM?
4-1-4-1 oynayan Sakaryaspor bu maça çıkarken ilk olarak yeni transfer Serkan’ın yerine sağ bekte Muhammet Himmet ile başlamalı çünkü geçen haftaki Serkan’ı hiç beğenmedim..
Stoper iklimiz Kahraman ve Nikolas gayet iyi. Tek sıkıntı sol bekte çünkü geçen hafta sol bek Bülent sakatlanıp çıkmıştı. Eğer oynayamayacaksa o zaman Kahraman sol beke geçer, Batuhan veya Oğuzhan stoper oynar. Orta sahamızda-ön liberoda Aabid tam ortada yer alır. Sağında Burak Altıparmak, onun yanında Simon, sol ortada Burak Çoban ve onun da solunda Mendy yer alır gibi geliyor bana. Santrforda ise yine Özegoviç. Çünkü kazanan takım kadrosu bozulmaz. Belki orta sahada Emre oynayabilir ki bana göre bu maç tam onluk bir maç. Seyirci de seviyor onu. Tribün ile bu maçın yıldızı olur gibi geliyor bana. .
Burada dikkat edilecek en önemli konu, Ankaragücünün oynayacağı ve tahrik edeceği agresif futbola uymamak. Yani maçın başından itibaren bizi 10 kişi hatta 9 kişi bıraktırıp maçı kazanmak isteyecektir. Kesinlikle çirkinliklerine uymayalım ki özellikle santrforumuz Özegoviç’i bu konuda uyarıyorum. Çünkü ilk attırmak isteyecekleri isim o olacaktır. Sonrada orta sahamızın beyni Aabid veya Simon ile stoperimiz Nikolas. YAZIN BUNU BİR KENARA! Bunların hiç biri olmadı mı, 2 takım da futbol oynamak ve oynatmak mı istedi, o zaman rahat olun, biz bu maçı rahat kazanırız, hatta farklı.
Maçın Trabzonlu hakemi Alparslan Şen de çok iyi bir hakem. Rahatlıkla söyleyebilirim ki ilk kez HAKEMLERDEN YANA İÇİM RAHAT, çünkü gerçekten çok çok iyi hakemler atanmış bu maça. İş kaldı futbolcularımıza!
Bol şans ve başarı dileklerimle.