10.04.2025, 12:45

İSTİFA ET PÜREN!

Sabrım taştı artık yeter. Sakaryaspor acilen teknik heyet değişikliğine gitmelidir. Neden mi?
İlker Püren bu takımı aldığında Sakaryaspor 30 puanla 16.sıradaymış, bugün ise düşme hattının 5 puan önünde 42 puanla 15.sırada. Bir başka tabirle onunla 11 maça çıkmışız ve bu 11maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik, 4 de yenilgi almışız. Yani 13 puan toplamışız. Attığımız 17 gole karşılık 20gol yemişiz. Yani 4-1-4-1 bize daha fazla gol attırmamış aksine daha çok gol yedirmiş. Kayıp puan ise 17? Özellikle iç sahada ki Ankaragücü ve Bandırmaspor beraberliğinin yanı sıra Karagümrükspor yenilgisinden kaçan 7 puanı da alsak şu an 42 değil 49 puanımız olacaktı ve ligde de 15 değil 7.sırada olacaktık. Ya da onun ağzıyla konuşayım. Maç başına 2 puan ortalamasını çok başarılı bulan Püren, 11 maçta 22 puan yerine sadece 13 puan toplamış. Hani nerde onun kafasına göre başarılı olacağı geri kalan 9 puan? Bu da onun başarısız olduğunun en canlı örneğidir. Bu nedenledir ki BU TAKIM ANCAK VE ANCAK KÜME DÜŞMEMEYE OYNAR. 

SAKATLIKLARIN SEBEBİ DE PÜREN’DİR!
Sakaryasporda yaşanan sakatlıkların tek nedeni onun yaptırdığı veya yardımcılarının yaptırdığı idmanlardır ki bunun için de PÜREN BU TAKIMDAN GİTMELİ diyorum. 
Ben 33 senelik emekli gazeteciliğimde 4 yıllık antrenörlük hayatımda ve tam 14 yıllık futbol hakemliğimde anladım ki YA ELİNDEKİ FUTBOLCULARA GÖRE BİR TAKTİK VE SİSTEM İLE OYNAYACAKSIN YA DA KAFAMDAKİ TAKTİK VE SİSTEME GÖRE FUTBOLCU ALACAKSIN. İlker Püren inandığı siteme göre mi bir kadro kurdu? Hayır. Çünkü buna şartlar ve zaman uygun değildi. Peki ya şuan ki kadroya göre mi oynatıyor. Ona da hayır. Takım başarılı mı? Ne başarısı neredeyse düşecek?  O zaman kimden ne başarısı, ne play off’u bekliyorsunuz ki? 
İlker Püren’e göre 4’lü defans, bir öne libero, 4’lü orta saha ve tek santrfor ile takım daha atak oynuyor, daha çok gol pozisyonu üretiyormuş ya hani ondan mı o kadar çok yiyip o kadar az gol atıyoruz? Bunun için mi son sıralarda küme düşmemeye oynuyoruz? 
İnadına vazgeçmiyor 4-1-4-1’ten ama ben ondan çoktan vazgeçtim çünkü defans dörtlüsü hallaç pamuğu gibi darmadağınık, orta sahası serseri mayın gibi dolaşan bom boş oyuncuları ve hele hele rakip ceza alanına bir tane gol pası veremeyen, rakip kaleye şut çekemeyen, hatta korner ve köşe vuruşlarında bile gol atma yeteneği sıfıra yakın olan bu orta sahan varken ve bizi hedefe götürecek kalitede ve santrforumuz olmazsa, biz de her maç böyle içerde dışarda 3 yer, DÜŞÜYORUZ korkusu yaşarız işte. Nasıl olsun ki o santrfor? Şuraya bak 3 maçta bir sakatlanıyor ki bu sakatlıkların sorumlusu da odur. Üstelik lig de bitmek üzere. Hayır yani bize ne zaman maç kazandıracak ki bu santrfor? Ömer Hasan Şişmanoğu da bitmiş adeta okeye dönüyor(!)
Yani diyorum ki bu kadro ile çıktığın maçlarda oynattığın 4-1-4-1 ile orta saha diye bir şey kalmıyor. Çünkü hepsi topla oynamayı hem de rakip yarı alan ile onların ceza sahası içinde oynamayı seviyorlar ki savunmaktan çok ama çok acizler. Bilmiyorlar bu sistemle futbol oynamayı. Hem ayağına top gelince oynadıklarını sanıyorlar hem de takım oyunu, takım savunması diye bir şey yok. Oyuna biz hakim olamıyoruz, top bizde kalmıyor. İsabetli pas oranımız yüzde 10. Geçişler sıfıra yakın! Rakibi pas manyağı yapamıyoruz. Bunun nedeni de tek ön libero ve hücuma dönük 4 orta saha ile tek santrfordur.  

BİRMAÇ DENE YA BİR MAÇ?
Hadi oyuncu alma şansın yok da bir maç ya bir maç bu takımı 4-2-3-1 oynatsana ne kaybedersin? Defans dörtlüsünü değiştir mesela. Sağ bekte belli ki Muhammet Serkan’dan daha kötü, koy Serkan’ı oraya ya da Emircan’ı veya Engin Can’ı. Stoperde mecburiyetten oynat yine Kahraman-Nicolas ikilisini ya da kes Bülent’i sol bekten, çek Kahraman’ı sel beke. Al stopere de Oğuzhan Çapar’ı. Orta sahanın ortasında 6 ve 8 numara pozisyonunda yine oynat Aabid ile Burak Altıparmak ikilisini. Koy sağ açığa Mendy’yi, santrfora Özegoviç’i. Sol açıkta yine Burak Çoban oynayacak tabii ki. Al Emre’yi de 10 numaraya yani forvet arkasına olsun bitsin. Al işte sana aynı oyuncularla 4-2-3-1. Ya da bozma takımı, yine çık aynı kadronla ama yine 4-2-3-1 oynat buna da razıyım. Çok biliyor ya,inat edecek, meseleyi de gurur meselesi yapacak ya? Aklı sıra tükürdüğünü yalayacak ya? Böye düşündüğünü sanıyorum. Yoksa bile bile 4-1-4-1 oynatmaz. 
SON SÖZÜM DE SAKARYASPOR BAŞKANI CUMHUR GENÇ’E…
Başkanım, seni ne kadar çok sevdiğimi ve saydığımı bilirsin ama lütfen sen de beni dinle ve ne olur gönder şu İlker Püren’i, yoksa küme düşeceğiz küme, ne play off’u? 
Kim mi gelecek? Büyük paralara 7 maçlığına hoca getirmeye gerek yok! Bir telefonunuzla bu göreve gelecek imparator var zaten!

Yorumlar (2)
Ahmet Kaynar 1 hafta önce
Çok doğru tespit püren derhal gönderilmeli ve sezon Coşkun DEMİRBAKAN ile tamamlanmalı tabi küme düşmemiz istenmiyorsa
İslam Arslanoğlu 1 hafta önce
İlker püren aldığı puanların ikisi lig sonuncusu Malatya ve onun bir üstündeki Adana Allah'tan biz yenilince bizim alttaki takımlarda puan kaybediyor ben pendiği bırak yenmeyi bir puanada razıyım kadro yetersiz kaleci szimski ve Burak çoban dışında işe yarar adam yok kötü oyuncularımız sakatlanınca ona bile eyvah diyoruz çünkü kulübede de kimse yok