25.01.2012, 18:27
Adapazarıspor sadece atıyor
BAL temsilcilerimizden olan Adapazarıspor lig sonuncusu Vitra yı Erenler Senteki sahada konuk ederken sahaya kağıt üzerinde maçın mutlak favori olarak çıktı. Temsilcimiz ilk 15 dakika içeresinde hiç de iç açıcı bir futbol ortaya koyamazken, sergilediği futbol tam anlamıyla hayal kırıklığı idi. Doğrusunu söylemek gerekirse Adapazarıspordan galibiyet bekliyorduk yalnız bu kadar kötü futbol beklemiyorduk. İlk 15 dakikada sergilenen futboldan sonra sahanın iyilerinden ayrıca bir çok maçta aynı tempoyu sergileyen Semih Özdemir takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra Adapazarıspor un dağınık futbolu devam etti. Nitekim ilk yarının sonlarına doğru serbest atışta, sert gelen topu göğsünde yumuşatamayan kaleci Serhat ın meşin yuvarlağı rakibin önünü düşürmesi tam sanlamıyla ikramdı.
Her maçta bu tür ikramlar yapmıyor Serhat ama yenilen bu golde Adapazarıspor un sergilediği kötü futbolu en geriden izleyen Serhat ın konsantrasyonunu bozmuş diye tahmin ediyorum. İkinci yarıya 2 puanı olan Vitra karşısında bir an önce galibiyete ulaşmak için gol atmak isteyen forvet hattının idmanına Zülküf yetişti.
Göze hoş gelen estetik vuruşlar yapan Zülküf, golleriyle kötü futbolun izini silmek ister gibiydi. Hele 3.golde hem gol attı hem de Semih e sitem etti. Gol atıp sitem eden Zülküf farkı açan isim olurken, Adapazarıspor fazla terlemeden 3 puan kazandı. Ora alanda Lenandro; Aleks vari paslarıyla göze hoş gelen futbol görüntüsü içindeydi. Sağa ve sola ani ters topları, araya attığı paslar Vitra drefansına zor anlar yaşatırken estetik yönden olumlu fikirler edinmemizi sağladı. Leandro yu daha zorlu maçlarda izlemek onun hakkında daha iyi fikirler edinmemizi sağlayacak. Nijeryalı Tobechi için ise bir şey söylemek için çok erken. Uyumu sürecini göz önünde bulundurmak gerek.
-
-