17.10.2025, 12:37

NERDE O ESKİ BAŞKAN VE SAKARYA VALİLERİ?

Ben şahidim, Tuncer Tepe, Mehmet Atay gibi başkanlarımızın döneminde o dönemin Valilerine ne zaman gidilse, o dönemlerin Valileri, Sakaryalı iş insanlarına o ziyaretten hiç boş dönülmezdi! 
Çünkü o dönemin Valileri bazı iş insanlarına makamından telefon açarak,  “Hasan bey, Sakaryasporumuz için yardımınıza ihtiyaç var. Size 100 bin liralık bir bağış yazıyorum. Rica etsem bunu yapar mısınız” dediğinde o paralar da 1 saat sonra tahsil edilir gelinirdi. Kaç yüz bin liralar geldi, kaç kişi yardım etti bir bilseniz. O şampiyonluklar nasıl oldu sanıyorsunuz? Tabii ki Valilerimizin sayesinde ama o dönemlerdeki Milletvekillerimizi de, belediye başkanlarımızı da, iş insanlarımızı da unutmamak gerekir. 
Yahu, bu ilin Valisi, Sakarya Milletvekilleri, Emniyet Müdürü, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı, Kulüp Başkanı ve yönetimi, teknik direktörü ve basın, çark caddesindeki tüm iş yerlerini gezerek bağış topladı bağış. Hatta biri çıktı, GALİBİYET GOLÜ ATANA DERİ MONTU BENDEN dedi. Biri çıktı ŞU MAÇI ALIN, BİR GALİBİYET PRİMİ DE BENDEN dedi. Böyle büyüdü o yardımlar, böyle şampiyon olundu böyle, ya da ligde kalındı! 
Ben de o ittifak sağlanıp, ama şehirden ama SATSO-OSB’lerden Sakaryalı olmayan o iş insanlarından paralı başkan ve yönetimler bulunup hemen göreve getirilmelidir. Hatta gerekirse bu kulüp onlara satılmalıdır. Ne ya böyle, her sene dilenecek miyiz, her sene kahır mı çekeceğiz. Yeter artık, sat kurtul. İstemiyorsan satılmasını o zaman dediğim gibi bir ittifak kurup SAKARYASPOR GÜÇ BİRLİĞİ oluşturulmalı.  

NE Mİ YAPILABİLİR?
Bunu yazarken de şu kesinlikle bilinmelidir ki, ben de dahil hiç kimse hiç kimseden gayrı yasal bir şey istemiyor, istemez. İsteyen olursa da vermeyin, yapmayın zaten. Kaldı ki bu işlerin hiçbir yasal sakıncası da yoktur. Yani herkes yapıyor bunu herkes. Misal ligimizde yer alan takımlar, misal Sipay Bodrumspor ki şuan onlar grubumuzda lider. Mesela Esenler Erokspor ki şuan 2.sırada. mesela ATKO Grup Pendikspor ki onlar da lig üçüncüsü. Daha 4.sıradaki ARCA Çorumspor var, 5.sıradaki Alagöz Iğdır var, var da var. 
Gördünüz mü bakın, şampiyonluğa oynayan ya da en azından şimdilik grup birincisi ile ilk 5 sıradaki takımların hepsini bir isim sponsoru var. Sakaryaspor iise ligin dibine doğru inip ligde kalma mücadelesi veriyor. İşte aradaki fark? 
Neden biz de o takımlar gibi olmayalım. Kim ya onlar bizim yanında? Çok var bu isim sponsoru olacak kişi çok da yeter ki istensin 1 günde bulunur?

TÜRKCEEL, TÜRK TELEKOM
VEYA VODAFON’A GİDİLSE YA? 
Sakaryaspor için biz neden sponsor bulmayalım ki? Hayır yani, hazır da 5G ihalesi yapılmış, bu firmalar da savaş halinde, alalım işte bunlardan birini yanımıza. Stadımızın ismi Türk Telekom, Turkcell  veya Vodafone;  hatta Sakaryapor isminin önüne veya arkasına bu firmalardan birini alıp da misal Türk Telekom Sakaryaspor neden olmasın?  Hatta bir paket halinde, yani Sakaryaspor isminin önüne hem de stada isim vererek. Yapalım bunu da en az 3 yıllık, alalım paraları onlardan, bakın bakalım ortada borç kalıyor mu? Ne 500 milyon lirası, ne aciliyette lazım olan 50 milyon lirası, o havayla ligin ilk yarısını ilk 7 sırada, devre arasında yapacağımız kaliteli bomba transferlerle de şampiyon olur Süper Lige çıkarız. 
Daha bunun forma sırt ve göğüs reklamları var. 
Benim için söz konusu Sakaryaspor ise gerisi teferruat bile değildir. Bu yazım dahil her yazım ve her işim, sadece ve sadece bu şehir ve bu şehrin en büyük temsilcisi olan Sakaryaspor içindir. Üstelik Sakaryaspor için yapılacak daha çok iş var çok. Mesela TFF gibi, MHK ve hakemler gibi, tribünler, biletler gibi. 
İnşallah bu kez olur be.
Selam ve saygılarımla…

Yorumlar (7)
Eserokullu Sofi 8 ay önce
Doktor reçeteyi yazmış dinleyin doktor hasoyu hasta olmazsınız.Saydığın firmalarda Sakaryaspor gelsede sponsor olsak diye bizi bekliyorlar zaten
Kemal Derin 8 ay önce
Komedi yazmış bende bu ksiklerini yazayım hasooo.. Öncelikle diyanet işleri başkanlığı'na gidilecek cuma günleri cuma çıkışında Sakaryaspor
için para toplanacak.2) spor bakanlığına gidecek okullardan Sakaryaspor ücreti altında 100 TL her öğrenciden para alınacak 3) Adalet bakanlığı'na gidilecek her açılan dava için 50 TL Sakaryaspor ücreti alınacak 4) elektrik su doğalgaz telefon faturalarına aylık 25 tl eklenecek 5) otobüs ücretlerinden ek 5 TL Sakarya fonu alınacak 6) maliye bakanlığından örtülü ödenek fonundan para istenecek 7) Sakarya'da yaşayan emeklilerin promosyon ücretleri kulübe aktarılacak 8) vatandaşlardan her ay 5 TL alınacak sen nasıl bir yazı yazıyorsun Hasan bunları atlamışsın daha böyle ilgi çekici projeleri Yaz Hasan mesela bir tane daha aklıma geldi pazarcılardan ücret alınacak ya Hasan ya haso ooooo
Eserokullu Sofi 8 ay önce
Doktor reçeteyi yazmış dinleyin doktor hasoyu hasta olmazsınız.Saydığın firmalarda Sakaryaspor gelsede sponsor olsak diye bizi bekliyorlar zaten
İçinizdeki İrlandalı 8 ay önce
Kanka Allah aşkına ya, "Emniyet Müdürü, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı" ne yapacak? Asker mi göndersin ne yapsın? Artık alışmamız lazım, her sene sağdan soldan dilene dilene bu iş bir yere varamaz. Satılması şart!
Hasan Gökdemir 8 ay önce
Tuncer Tepe'ye git anlatsın sana...
Deli Dumrul 8 ay önce
Haso her yazını ilgi ile okuyorum bu ekonomik sıkıntılı dünyada güldürüyorsun beni muhtarları söylememişsin bizim mahalle muhtarı gönül koydu bir daha ki yazında muhtarlarıda meseleye katarsan seviniriz
Deli Dumrul 8 ay önce
Haso her yazını ilgi ile okuyorum bu ekonomik kriz ortamında güldürüyorsun beni muhtarları söylememişsin bizim mahalle muhtarı gönül koydu bir daha ki yazında muhtarlarıda meseleye katarsan seviniriz