Sakaryaspor'a Başkan Aday Adayları
Sakaryaspor başkanı Erdal Taşkın ve yönetimi geçen hafta istifa sinyallerini verince, ortalık yeni başkan aday adayları ile ısınmaya başladı son günlerde
Yeni oluşacak Sakaryaspor yönetimi için başkan aday adaylarını bir haftalık kısa sürede analiz ettim.
Ortaya çıkan sonucu kamuoyu ile paylaşalım istedim.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ; Sakaryaspor'un 8 yıllık geçmişine imza atan Aziz Duran ve ekibi taraftar baskısı ve ekonomik zorluklardan sonra kulübü bırakmıştı. O yıllarda Sakaryaspor'u iki kez ciddi bir şekilde ihaleye çıkarmasına rağmen hiçbir alıcı bulunamayınca Halk'ın takımı olsun' diyerek bu işe son noktayı koyduğunu biliyoruz.
Bırakılan borçlar yeni oluşumun sırtına büyük bir kambur olarak binmesi ve tarihinde ilk kez 2B ligine düşülmesi ve bu yıl ikinci kez tekrar 2B ye düşülmesine kesin bakılınca gözler yine Büyükşehire çevrildi.
Belli bir kesimin tekrar Büyükşehir bünyesine geçmesini istediği Sakaryaspor'a bu kez başkanlık koltuğunda oturan Futbol aşığı başkan Zeki Toçoğlu sıcak bakmıyor. Geçmişten ders aldım diyen Toçoğlu ben bu işin içinde kesinlikle yokum' mesajını defalarca kez verdi.
Gelen baskılara rağmen bu işin içinde olmayacağını düşünüyorum. Yine de kamuoyunda önümüzde ki günlerde oldukça fazla tartışılacağa benziyor. Ama ben Zeki Toçoğlu'un şehrin sorunlarından ve yaklaşan yerel seçimlerden dolayı Sakaryaspor konusuna oldukça uzak duracağını düşünüyorum.
HALİT EVİN; Kendisi ile başkanlık konusunda defalarca kez konuştum. Hatta son konuşmamızda hazır mısın' dedim.
Evin, artık ben bu işlerin içinde yokum' cevabını verirken, belli bir taraftar grubuna oldukça kızgın olduğunu gördüm. Konuşmalarında sitem üzerine sitem vardı.
Ben Halit Evin'in gelecek baskılara rağmen Sakaryaspor başkanlığına aday olmayacağını düşünüyorum. Belli bir grup kendisine baskı yapacaktır ama Halit Evin gelen bu baskılara direnecektir diye düşünüyorum.
İşin özü Halit Evin bu seçimlerde olmayacak.
Beni yanıltır mı
Hiç sanmıyorum
DR. SADIK AKBIYIKLI; Ada Tıp Hastanesi ortaklarından Sadık Akbıyıklı yıllardır Sakaryaspor başkanlığını düşünen bir kişi
Özellikle Medical Park Hastanelerinin sponsorluklarından sonra neden Ada Tıp Hastaneleri olarak bu işin içine neden girmeyelim diyenlerden birisi Ama büyük Mali ve Futbolcu borçlarından dolayı sürekli geri adım atıyor. Bu kez olur mu Bence olmaz. Ama tüm hesapları da ciddi bir şekilde inceletiyor. Yani ben yokum demiyor.
Önümüzdeki günlerde Ada Tıp Sakaryaspor sanırım çok tartışılacaktır. DR. Sadık Akbıyıklı ortakları ile oturup tartışacak ve son kararını verecektir. Tek sorun 20 milyonluk borç
AV. HÜSEYİN AKTÜRK; Sakaryaspor aşığı bir insan. Sakaryaspor'un tüm hesaplarını bana göre bu şehirde bilen en etkili isim. Bu şehirde dürüstlük abidesi kim deseler göstereceğim 5 10 isimden biri Sakaryaspor başkanlığı için bana göre ideal isim. Sakaryaspor sevgisi ile yanıp tutuşan çok insan gördüm ama Hüseyin Aktürk gibisini açıkçası görmedim. Vizyonu, kariyeri ile başkanlığa en çok yakışan biri olarak düşünüyorum. Keşke Sakaryaspor'a böyle bir insan başkan olsa Ekip adamı olması en büyük özelliği Zaman neyi gösterir bilemiyorum ama bugün olmasa bile önümüzdeki yıllarda başkanlık koltuğuna kesin oturacaktır diye düşünüyorum Ya da ben böyle istiyorum da diyebilirsiniz. Olursa Sakaryaspor çok şeyler kazanır
SELMET ŞÜKÜR; Erdal Taşkın istifasından sonra başkanlık için düşünülen bir isimdi Bu takımı biz düşürdük, biz çıkarırız konuşmaları vardı her yerde. Hatta altına yeni bir yönetim bile yapılıyordu. Ama en son canlı yayında spor yazarlarının üzerine oldukça sert gidince bu şansını kaybetti bence
Yerel Medya bu hakaretleri unutmaz. En ufak bir olumsuzlukta 70 lik Selmet Şükür darmadağın edilir. O da bunu bildiği için Sakaryaspor defterini bence kapatmıştır artık
Kesinlikle aday olmaz
VEDAT YAŞLICA; Sakaryaspor başkanlığı için yanıp tutuşan isimlerden biri Bu işe girmek için önümüzdeki günlerde oldukça fazla adı geçecek diye düşünüyorum. Bazılarına göre bu işi yapar, bazılarına göre ise 25 bin tl vermemek için Erdal Taşkın yönetiminden istifa ettiği her yerde konuşuluyor. Başkanlık için 500 bin Tl yi gözden çıkarır mı Muhasebecisi değilim ama ben ihtimal vermiyorum. Ama yine de Sakaryaspor başkanlığına yakın bir isim. Tek avantajı Rauf Batuboylu yaptı ben neden yapmayayım.
Olur, mu olur
YILMAZ VURAL; Sakaryaspor'un teknik direktörü Erdal Taşkın'ın söylediğinden yola çıkarak 25 krş'luk resmi antlaşması olduğunu öğrendik. Sakaryaspor sevgisi her şeyin üzerinde imiş demek ki
Yıllardır Sakarya'da Futbol Akademisi kurup futbolcu yetiştirmek en büyük ideali. Futbolcu- antrenör oluyor da başkan- antrenör neden olmasın Takımı Büyükşehir alsın ben devam ederim sözlerinden de anladığımız kadarı ile Akademi işi için oldukça ciddi gözüküyor. Futbolcu madeni olarak gördüğü Sakaryaspor'da bugün olduğu gibi ipler benim elimde olsun alt yapıdan oyuncu yetiştireyim ve pazarlansın mantığı ne kadar tutar bilemem ama Sakarya şehri buna müsaade etmez diye düşünüyorum.
Yani bence uzak bir ihtimal
OĞUZ DİZER; Erdal Taşkın'dan önce başkanlığı oldukça ciddi düşünen Sakaryaspor aşığı Gazeteci arkadaşımız. Tüm iyi niyetiyle yola çıkmasına rağmen Yerel Medya'nın saldırısı karşısında geri çekildi. Başkan sıfatıyla yönetimini bile yapmasına rağmen yerel medya kendisine hiç beklemediği bir şekilde tepki koyması nedeniyle bu işe bir daha soyunur mu
Bana sorarsanız hayır
ŞABAN YILDIRIM; Sakaryaspor taraftarının çok sevdiği bir isim. Hiçbir zaman Profesyonel olamadı Sakaryaspor sevgisi yüzünden Dürüst bir insan olması en büyük avantajı bence... Sakaryaspor için yapmayacağı hiçbir şey yok Görevine son verildikten sonra Bank Asya'dan gelen tüm teklifleri geri çevirecek kadar onurlu bir insan
Neden diye sorduğumda Ben Sakaryaspor'a rakip olmam diyecek kadar hassas bir kişi
Sakaryaspor başkanlığı için bugün olmasa bile önümüzde ki yıllarda neden olmasın diyen Şaban Yıldırım'ı şimdilik kenara koymak lazım Ama ileri ki yıllarda olur mu olur
Bu bir haftalık sürede ön plana çıkan başkan aday adaylarının kısa da olsa analizlerini yapmaya çalıştım. Bakarsınız hiç kimsenin ismini dahi duymadığı bir aday'a önümüzde ki günlerde tanık olabiliriz.
Ama benden şimdilik bu kadar
- - - -