11.03.2014, 17:51

Bir takımla bu kadar oynanmaz

Her maç öncesi, Sakaryasporun idmanlarını hafta başından beri izlerim. Nedir ne değildir, kim ne yapıyor, kim çalışmıyor hepsini görüyorum. Yani birileri gibi bir tek idmana bile gelmeden, oturdukları yerden işkembeden sallamıyorum.

Elibol Sandıklıspor maçı da bunlardan biriydi.

Bu maçla yatıp kalkan teknik heyet, rakibi çok iyi analiz etmiş ve 1 puan almamızı sağlamıştı. Yine söylüyorum, 1 puan almak hiç almamaktan iyidir. Üstelik bugünkü şartlarda, o rakibe karşı.

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Murat Özkan, her iki kanadını çok iyi kullanan ve gole  her iki kanattan gelen toplarla giden Elibol Sandıklıspor’u, Alaattin Hamza’yı orta sahanın sağında, Onur Anıl’ı da orta sahanın solunda oynatarak başarmıştı. Önce gol yemeyin dedi ve bu maya tuttu ama Berat Ali ile Bünyamin’in yerine Canberk ve Erdican gibi iki hareketli ve enerjik genci oyuna almaması o mayayı biraz ekşitti!

Çünkü, bu ikiliden Canberk, orta sahanın solundan yapacağı bindirmeleri, çabukluğu ve direkt kaleye gitmeyi düşünmesiyle belki gol atmamızı sağlatacaktı.

Bir de Erdican var.

Neden bu çocuğa karşı bu kadar peşin hüküm var? Neden diğer futbolculara verilen şans oranında ona da şans verilmez? En kötü ihtimalle ikinci 45 dakika, 30 dakika, 20 dakika bile olsa.

Erdican’ın özelliği ne? Çok hırslı olması, rakibe basması. Topu rakip alana taşıması, direkt rakip kaleye gitme huyu, gol atmaktan çok attırma duygusu. Yani tam bir iç saha futbolcusu. Oynat işte onu en azından kendi sahamızdaki maçlarda. Bakın ilk 11 ya da 90 dakika demiyorum, iyi anlayın. Şanssa herkese eşit şans olmalı. Hem de sabırla.

Gerekirse, Sakaryaspor’da aynı takımla sahaya çıkılmamalı, aynı yedekler girmemeli, aynı isimler yedekte beklememeli. Tam tersi de yapılabilmelidir.

Herkese eşit şans verilip, herkes oynatılmalı veya oynayanlar da yedek bekleyebilmelidir. Yani makassa herkese makas, şanssa herkese şans. Eşit oranda, adil ve dürüstçe.

Ayrıca bir maça o haftanın başından itibaren yapılan plan ve program içinde, rakibin etkili silahlarına ve zayıf yerlerine göre çalışılır. Ona göre takım belirlenir, taktik ve çift kale çalışmaları da ona göre yapılır.

Sadece Canberk ve Erdican için söylemiyorum bunu. Orta saha ve forvet için de geçerli. Kimi mi oynatacaksın? Oynayan kadar şans verecek birini tabii ki. Mesela bu hafta Burak’ın cezalı olduğunu düşünürsek, neden Hüseyin, Aykut, Hakkı, Cihan, Ayhan, Özgür, Hakan, Alaattin Hamza, Hacı Ömer, A.Kadir ve Canberk onbiriyle çıkılmasın. Onu da bugünden itibaren idmana giderek göreceğim.  

Futbolun aklı da bir, dili de.

İki yanlış bir doğru yapmaz ama iki doğru çok şey demektir. Hele hele şu günlerdeki Sakaryaspor söz konusu ise…

 

 

Yorumlar (0)