18.07.2019, 14:48

Çocuk ve futbol

      Çok değil 2 yıl önceydi Karasu futbol akademisinin kuruluşu ve aradan tamı tamına 746 gün geçti. Bu zaman zarfında yaklaşık 400’e yakın çocuğumuz futbol eğitimi aldı. Bana göre Akademide görev yapan Antrenör yada sorumlu olanlar, başarı ile bugünlere geldiler. O yüzden çok önemli çocuk ve futbol.

     Kurulduğundan beri aralıksız olarak Akademi ile ilgilenen Samet Soytürk ve Antrenör Zeki Nalçacıoğlu‘nu tebrik ediyorum. Bıkmadan usanmadan 746 gündür emek vermekteler o minik kardeşlerimize.

     Şimdi yavaş yavaş verdikleri emeklerin karşılığını almaktalar. Geçtiğimiz günlerde İsmail Arı ve Burak Manav isimli kardeşlerimize, iki yıl sonunda çok ciddi talipler çıktı. İnşallah bundan sonraki yaşamlarında gittikleri kulüplerde daha çok çalışarak Türk futboluna kazandırırlar kendilerini.

     Söylediğim gibi gerçekten de bu ikili büyük emek sarf etti Futbol Akademisinde. Unutmadan söylemekte fayda görmekteyim, eski Belediye Başkanı Sayın Mehmet İspiroğlu’nun da emekleri var Akademinin kuruluşunda. Hani derler ya ‘yiğidi öldür ama hakkını ver’ diye. Kısacası onlar sadece çocuk ve futbolcu değiller. Aynı zamanda kendilerini kötü alışkanlıklarda uzak tutarak iyi birey olmanın hayalini de kuruyorlar. Öyle olacaklarından asla kuşkum yok.

     Şimdi gelelim esas meselemize; 31 Mart yerel seçimleri sonrası değişen Belediye yönetimi, Belediye bünyesinde bulunan futbol akademisi maalesef bundan böyle kendi haline bırakılmış. Çocukları 32 Evler Spor Kompleksine götürüp-getiren servis aracı maalesef ellerinden alınmış. Aslında olmamalıydı ama olmuş. Kısacası Belediyenin yeni Başkanı, futboldan hoşlanmadığını göstermiş gibi geliyor bana.

     O çocuklar bizlerin geleceği. Hatta onlara yapılacak en büyük hizmettir yine servislerini onlara geri vermek. Hiçbir zaman unutmayalım ki spor kardeşlik ve sevgi barındırır içinde. Tekrar söylemekte fayda var; Karasu futbol akademisi, yolunuz aydınlık olsun. Devam edin çalışmalarınıza. Sakın ola ki vazgeçmeyin. Bu çocuklarımıza hizmet en ulvi görevdir. Bırakın bu ulvi olmaya niyetsizleri.

     Biraz da Karasuspor’dan bahsedelim. Sarı-Kırmızılı ekibimiz 2019-2020 futbol sezonu için hazırlıklarına Antrenör Behçet Durak ile başladı. İç transferde geçtiğimiz sezon formasını terleten Kaan İskender, Kaan Aksu, Hacı Bilal, Emre Kürküt, Ünal ve Berkan Kartal ile anlaştılar. Kendisi ile görüştüğüm Behçet Durak; “Biz Karasuspor’u bu sezon mutlaka düştüğü yerden kaldırmak için görevi kabul ettik. İnşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşacağız” dedi. Başka söze gerek yok sanırım. Şen ve esen kalın.

Yorumlar (0)