04.09.2013, 14:50

Gittikçe büyüyen bir tehlike

Büyükşehir Belediye Başkan Toçoğlu’nun, gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’yla geçen hafta içinde yaptığı röportajından bir kesite dikkat çekmek istiyorum. Başkan Toçoğulu bu röportajda fikrini açıkça beyan ve etti küfür edilen yere gelmeyeceğini söyledi.

 

Başkan Toçoğlu özetle “Sakaryaspor’a kim yardım ediyorsa ona küfür ediyor. Ben göreve geldiğimden beri 8 yönetim değişmesine rağmen her zaman destek vermişim, altyapısını almışım, her ay 50-60 bin TL masraf yapıyorum, tesis yapmak için tapuyu bekliyorum ancak bütün bunlara rağmen küçük bir grup da olsa olumsuz tavır sergiliyorlar. Ben, bana küfredilen yere gitmem. Kim nasıl yorumlarsa yorumlasın” dedi.

***

Sizlerde takdir ediyorsunuz ki senelerdir tüm statlarda yaşanan ve gittikçe büyüyen bir tehlike küfür. Daha geçen hafta sonunda Trabzonsporlu futbolcuya koro halinde edilen küfürlerin bir futbolcuyu ne hale getirdiğini hep beraber gördük. Küfür bir futbolcuyu nasıl bitiriveriyor anladık. Her futbolcu aynı tepkiyi verir mi? Vermeyebilir? Bir insan neden ağlar. Bence insan kendine yakın gördüklerinden aynı elektriği alamaz, üstelik bir de hakaret edilir, aşağılanır ve duygularını ifade edemediği içinde elinden bir şey gelmez ağlar. Sonuçta  ağlamak duygu yoğunluğu yaşamaktır. Erkekler de yaşar ağlar. Ağlamak insanca bir duygudur. Kim demiş erkekler ağlamaz diye, öyle bir ağlar ki, hem de hüngür hüngür ağlar. Ağladılar mı gizli saklı demez hem de milyonların gözü önünde ağlar. Profesyonelce parasını kazanan futbolcuların her günü her güne uymayabiliyor. Messi ve Ronaldo bile bazı maçlarda pes etmiyor mu? Bazen form düşüklükleri olabiliyor, aynı oyuncudan her zaman aynı performansı beklememek lazım, Biyonik değiller sonuçta. Peki Başkan’ı tribünlere çekmenin bir yolu yok mu? Vardır elbet. Zira Başkanın Sakaryaspor kulübüne bir tavrının olduğuna kesinlikle inanmıyorum.  İnanmıyorum çünkü Başkan Selahattin Aydın’ın Başkan Toçoğlu’nu ve yeni yönetim kurulunun kombine bilet vermek için kendisini ziyaretinde diğer basın mensuplarıyla birlikte başkanın odasındaydık. Toçoğlu, “Her gittiğiniz yere birlikte gidelim. Kimden, nereden ve ne zaman bir destek istenecekse beni de aranıza alın” diyerek  Sakaryaspor yeni yönetime verdiği desteği açıkça verdi. Eğriye eyri, doğruya doğru.

***

Başkan altını çizerek “Ben SAKARYASPOR’UN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUM” diyerek önemli bir mesajı vermeyi ihmal etmedi. Belediye’lere kombine konusunda öncülük yapalım. Her zaman ve her yerde bu yönetime tam destek veririz” dedi. Eğri oturalım doğru konuşalım. Maça gelmeyen sadece Başkan Toçoğlu değil ki. İlimizin parti başkanları yok, sivil toplum örgütleri yok, Dernek Başkanları yok, başkan yardımcıları yok.. Milletvekillerimiz yok, hatta seyirci yok. Kısacası yok çok. Aralarından Başkan Toçoğlu çıkıp, açık açık gelmeme nedeni söyledi. Peki ya diğerleri, onların da gerekçeleri aynı mı acaba,  bilen var mı.?

 

Yorumlar (0)