Harika işler.
Daha önce yazdığım gibi ilçemiz Karasu gerçekten de sporu çok seviyor. Bir de buna Karasuspor’un yeni yönetiminin icraatlarını eklediğimiz zaman tadından yenmiyor.
Sezon başında yeni yönetimin aldığı karar ile faaliyete başlayan futbol okulu, gün geçtikçe meyvelerini veriyor. Yaklaşık 250 sporcu ile çalışan antrenörler Ersin Türker, Mahmut Kurt ve Kenan Tiryaki, yarışmacı olarak katıldıkları alt yaş grubu liglerinde Karasuspor’un adından söz ettiriyorlar.
Karasuspor’un U-14 ve U-16 takımları, bugüne kadar mağlubiyet görmeyerek yollarına devam etmekteler. Kısacası şu bir gerçek ki, Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş ile yönetimi, büyük bir kararlılıkla, harıl harıl çalışıyor. Bu kararlılıklarından ötürü kendilerini kutluyorum.
Alt yapı konusunda özellikle eski milli futbolcumuz Mahmut Hanefi Erdoğdu’nun farkı da göz ardı edilemez. Alt yapıdan sorumlu olan Mahmut kardeşim, hem antrenör, hem de geleceğin yıldızı olan küçüklerle birebir ilgileniyor. Bu da takdire şayandır. Mahmut Hanefi Erdoğdu’nun yakın dostu olan, bir başka eski milli futbolcumuz Tuncay Şanlı da sık sık ilçemize gelerek küçüklerle buluşuyor ve tecrübelerini aktarıyor. Bu da çok güzel bir motivasyon oluyor.
Kısacası Karasuspor sosyal tesislerinde çok güzel şeyler oluyor. Karasuspor’un geleceğini inşa eden Sarı-kırmızılı yönetimimizi tebrik ediyorum.
Geleceğin Tuncay Şanlı’ları, Mahmut Hanefi Erdoğdu’ları, Serdar Ergelen’leri, Takoz Recep’leri, hatta Kedi Recep’leri ve ismini sayamadığım daha birçok futbolcuyu örnek alan küçüklerin yer aldığı Karasuspor altyapısı, inanın tam bir kolej havasında.
Başta da söylediğim gibi harika işler oluyor ilçemiz sporu adına. Geçmişte judo branşında birçok genç kardeşimiz Türkiye genelinde çok güzel işler yaptılar. Kah Türkiye genelinde derece yaptılar, kah milli oldular. Okullarımızda eğitim veren beden eğitimi öğretmenlerimizin de başarısı yadsınamaz.
Yeri gelmişken hemen Karasu Anadolu Lisesi bayan voleybol takımından bahsetmek istiyorum. Okulumuz, mücadele ettiği liselerarası şampiyonadaki ilk maçını kazandı. Başta okul yönetimini, ardından da beden eğitimi öğretmenleri Ayşegül Demirbaş Örgen ve Mahmut Kurt hocalarımız ile sporcularımızı kutluyorum. İnşallah çok çalışmalarının karşılığını, şampiyon olarak alırlar.
Bu arada ilçemiz Karasu’da bulunan spor salonunda Futsal (Salon Futbolu), Voleybol ve Basketbol çalışmaları devam ediyor.
Daha önce de söylediğim gibi bence spor salonu Karasu’ya yeterli değil. Hizmet alma konusunda gerçekten de çok fakir olan ilçelerimiz Karasu’ya yeni bir spor salonu yapılmalı.
Yine İlçemiz Atatürk Stadı maalesef halen ışıklandırılmış değil. Kulüplerimiz antrenman konusunda sıkıntı yaşıyor. İyi ki Belediyenin yaptığı 32 Evler Spor Kompleksi var. Ya o da olmasaydı ne yapardık?
Yetkililere ve siyasetçilerimize bir kez daha sesleniyorum. Öyle şehir merkezinde asfalt yapmak, yada sağı solu makyajlamakla olmaz bu işler. Hizmet etmek bu değildir.
Mutlak surette spor alanlarımızı genişletmek zorundasınız. En büyük hizmet bu olacaktır diye düşünüyorum. Şen ve esen kalın.
---