20.02.2012, 18:17

Sakaryaspor'un Puanını Hakem Çaldı

 

Konyaspor-Sakaryaspor maçında Sakaryasporlu Salih ile Gazanfer in olmaması kötü oldu. En azından Salih in.  Çünkü, son 45 dakikada oynayan, pozisyon bulan takım Sakaryaspordu.

Son dakikada kullandığımız kornerde, kale alanı içinde kafasını vuran Çağlar ın o topu resmen Konyasporlu defans oyuncusu tarafından elle çıkartılıyor. Açık penaltı ve bariz gol şansından dolayı bir de rakip futbolcu kırmızı kart görmeliydi. Hadi oyuncuyu atmadın bari ver penaltımızı. Bunu ne orta hakem yapabildi ne de kıdemli yardımcı hakem. Kaldı ki rakip 9 kişi kalacak belki de son dakikada bir gol daha atıp galip gelebilirdik. Çünkü 4 dakika uzatılmıştı maç ki bu da 3 puana yetebilirdi.

 

Sonrasında ise, yine bu pozisyonda, topla buluşan Kerem, kale alanı içinde, topu gol yapmak yerine, yan ağlara göndererek takımımızı mutlak golden etti. Kaç maçta böyle pozisyon bulacaksın da atacaksın golleri Kerem söyler misin Güme gitti güzelim 1 puan.

Hani altyapı ve gençleri öve öve bitiremeyenler var ya, lafım onlara. Görün marifetlerinizi görün. Bu gençlere sadece koşmayı ve mahalle maçı gibi sahada oynamayı öğretmişsiniz. Hani nerde çalım, pas, gol atmalar

 

Yahu bir futbolcu, her an oynayacakmış gibi kendini nasıl hazır tutmaz Ne zaman kendine öz güveninin olacak Bünyamin Ne zaman çıkacaksın yıllardır çıkmadığın kabuğundan Sen ve senin gibiler, değil Sakaryaspor da yedek kalmak veya arada sırada oynamak, milli takıma çağrılmalı milli takıma. Ya da 4 büyüğe gitmeli. Nasıl kendinizi aşmaz ve geliştirmek yerine, her geçen gün daha da geriye gidersiniz. Hep küçük düşündünüz hep. Dinleseydiniz beni şimdi bunları söyletmezdiniz bana. Ama halen bir şansınız var. Zaten bu sezon sonuna kadar çıkış yaptınız yaptınız, yoksa siz de amatör liglerde bile zor takım bulursunuz.

 

Basit oyna, ayağa oyna. Beyninle ayaklarını birleştir. En önemlisi de özgüven kazanmak. İçine kapanmamak. Bu lafım sadece Bünyamin e değil, Çağlar, Kerem, Berat Ali gibi tüm gençlere.

 

Sonra da ben buradan bazı gençlere ve tecrübeli isimlere salladım mı kızıyorlar.

Yıllardır verilmeyen şansı bulmuşken, bu kadar kolay pozisyonda o topları nasıl rakip ağlara gönderemeyip en az 1 puandan eder Sakaryaspor u Ben mi atacağım golleri Yahu başka nerede bulacaksınız bu şansı Yılmaz Vural gibi bir ismin altında futbol oynuyorsunuz, neden kıymetini bilmiyorsunuz Bu maçtan puansız döneceksiniz de hangi maçtan puan alacaksınız Üstelik son yarım saati 10 kişi kalan Konyaspor karşısında.

 

Denizlispor rakip sahada Tavşanlı Linyitspor u yendi. Göztepe de berabere kaldı. Puan farkı iyice açıldı. Kendinizi sakın NASIL OLSA DÜŞMEYİZ diyerek kandırmayın ha. Tam tersi,  NASIL OLSA DÜŞTÜ DİYENLERE EN GÜZEL CEVABI BU TAKIMI LİGDE BIRAKARAK VERELİM deyin. Ama nerde bunu düşünen ve söyleyecek futbolcu

Henüz biten bir şey yok. Halen o ışığı çok net görüyorum ve uzak da değil.

 

Bu takım play off a çıkacak, bu takım 2.yarıda 30 puan daha toplayacak, bu gençler sayesinde ligde kalıp Sakaryaspor un geleceği teminat altındaydı olacak ve para kazanacaktık diyenlerin nasıl bir Sakaryaspor bıraktığını bir kez daha gördünüz değil mi bu maçta

Gördük işte dün birilerinin bu gençleri ne hale getirdiğini, ne verip veremediğini. Gol atmasını da bilmiyorlar, pas vermesini de, adam markajını da, alan savunmasını da takım savunmasını da sorumluluk almayı da.

Sakın ama sakın Yılmaz Vural a kimse bir şey demesin. Onun yaptığı fedakarlığı, Türkiye de hiçbir teknik direktör yapmadı. Çünkü hiç kimse, DÜŞTÜ diye bakılan Sakaryaspor a gelmek istemedi. İsteyen de ya 1,5 yıllık imza ve para istedi, ya da sezon sonuna kadar ki süre için çok para. Yönetimde bu para olmadığına göre nasıl olacaktı ki bu iş

 

Yılmaz Vural Sakaryaspor için biçilmiş bir kaftan, bunun kıymeti iyi bilinmeli. Dün bir bugün iki. Keşke hepimiz onun gibi Sakaryasporluluğunu gösterse, alsa bu sorumluluğu ve paylaşımı üzerine.

 

Konyaspor maçının ikinci yarısı maçın tek hakimi biz idik. Futbol ve mücadele, daha önceki 21 maçın üstünde idi. Demek ki her geçen gün bir şey katılacak üstüne. Demek ki halen yeşermiş umutlar var. Gelin bu umutları söndürmeyelim. Herkes ama herkes alsın sorumluluğu üstüne, destek ve sahip çıksın bu takıma.

 

ADAPAZARISPOR VE AS AKYAZISPOR

Adapazırspor da, Zülküf ün annesi ölmüş ve son idmana çıkmadığı için yedek soyunmuş muş. Yok böyle bir şey. Böylesine önemli bir adamı, böylesine önemli bir maçta yedek soyunduramazsınız. Yeri gelmişken, Zülküf kardeşime baş sağlığı, merhumeye de Allah tan rahmet diliyorum.

 

Sadece bununla kalınsa iyi, Nizamettin i orta sahanın ortasında ön libero ne işi var Hele hele Leandro gibi birini santrafor oynatmak nerden çıktı Tıpkı İgwe yi sağ açıkta oynatmak gibi.

Bari İgwe yi santarfor, Leondro yu da onun arkasında oynat! Dağ fare mi doğuracak Hikmet hoca Çıkarsan bu kadro ve oyun şekliyle, tabi rakip senden daha iyi oynar ve daha çok pozisyon bulur. Sen yat kalk rakibin beceriksizdi. Başka bir takım olsa, ilk yarıyı, o futbolla,  en az 2-0 önde tamamlamıştı.

 

Ne zamanki 2.yarıda Zülküf, Mesut ve Metin oyuna girdi, Adapazarıspor biraz daha pozisyon bulmaya başladı. Maçı da kopardı. As Akyazıspor a da yazık oldu.

 

Bu arada bir çift sözüm de As Akyazıspor un antrenörü Sadettin Demirtaş a. Yahu hocam, ne diye bu maça 1 puan için çıktın ki Oynasana galibiyete. Bir daha nasıl yakalarsın Adapazarıspor u bu kadar kötü bir günde ve yanlış kadrosuyla Sadece bu mu Bahtiyar ı da Yasin Sefa yı da çok iyi tanırım. İkisi de, forvet kökenlidir. Ama ikisi de ne sağbektir ne sol açık! Bahtiyar ın da Yasin Sefa nın da yeri sağ açık ya da santrafordur. Böyle yapacağına kes ikisini, hiç oynatma daha iyi. Resmen sahada 2 kişi eksik oynuyorsunuz bu şekilde

Gönül istiyor ki, bir maçı da bir teknik adam, doğru 11, doğru taktik, doğru değişiklik ve muhteşem hamlelerle kazandırsın. Ne zaman göreceğiz Hikmet Sevim ve Sadettin Demirtaş tan bunu
Yorumlar (0)