Tutkuları Futbol
Karasu’da nüfus olarak hemen hemen en büyük mahalledir Limandere. En büyük tutkusu futboldur. Genci, orta yaşlısı, 50 yaş üzeri bile büyük tutkuyla bağlıdır futbola. Kısacası bu mahallede futbol bir yaşam tarzıdır.
Yıllarca belde belediyesi olarak halkına hizmet eden Limandere, Büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüştü. Olsun. O bölgede yaşayanlar hayatlarına bunu dert etmeden, Belediyenin elden gitmesine rağmen tüm hızıyla devam ettiler.
Limandere Mahallesinde üç yıl önce başlatılan futbol turnuvası, yine büyük ilgi görecek. Bu yılki serüveni, yani tarihindeki üçüncü sezonu, bugün (26 Ekim Pazartesi) itibarıyla start alacak.
Limanderespor Kulüp Başkanı Talat Sarı ve yönetimi ile Sakarya amatör futbolunun tecrübeli futbolcusu Tamer Erbaş’ın organize edeceği turnuvanın bu yıl da kıran kırana geçmesini bekliyorum.
Geçen yılki finali hatırlıyorum da Limandere Spor Kompleksinin etrafını unutamıyorum. Geçtiğimiz sezon süper lig şampiyonu olan Başakşehir’in seyircisinin iki katı kadar futbol tutkunu vardı etrafta.
İşte o yüzden demem o ki, Limandere Mahallesi bir futbol tutkunları ile ünlüdür, bir de kavurması. İşte bu nedenle Limandere Mahallesinin tadına doyum olmuyor.
Konumuza dönecek olursak Limandere Mahallesindeki futbol tutkusu 1976 yılından beri var. O dönemlerde ilçemiz Karasu’da Kaymakamlık Kupası oynanırdı. Hatta o dönem Karasu’ya bağlı olan Kocaali’den de birçok Mahalle bu turnuvaya katılırdı. O dönem Limandere kupa almasa bile, mutlaka final oynardı. Kısacası genlerinde var futbol ve turnuva alışkanlığı. Dile kolay tam 34 yıl olmuş. Oradaki dostları futbol sayesinde tam 34 yıldır tanıyorum. İyi ki tanımışım onları. Şimdi adlarını yazmaya başlasam samimi söylüyorum satırlar yetmez.
Bu arada turnuvanın bugün itibarıyla başlayacağını yazdım ama ‘bir aksilik olmazsa’ demekte fayda var. Çünkü şu melanet salgın sebebiyle özel turnuvalara yasak geldi. İnşallah bu yasaklar bu turnuvayı etkilemez de Limandere Mahallesi çok sevdiği futbol ve turnuva tutkusunu doyasıya yaşar. Bir aksilik olmazsa başlayacak olan turnuvanın kavgasız, gürültüsüz bir şekilde tamamlanması tek temennim. Dediğim gibi eğer virüs izin verir de başlarsa turnuva ile ilgili bilgileri size günü gününe aktarmaya çalışacağım. Malum artık teknoloji çağındayız. Şen ve esen kalın.
---