TATSIZ VE TUZSUZ HAFTA
Kuzeyde bu hafta futbol heyecanı üst seviyelerdeydi. Çünkü tam tamamına dört maç seyrettiler ve maçların hepside üst seviyede olmaya aday maçlardı. Ama gel görelim ki takımlarından galibiyet bekleyen sporseverlerimiz biri haricinde tribünlerden boynu bükük ayrıldılar.
Bal ligi temsilcimiz Karasuspor ilk haftanın flaş takımı olan Eskişehir Demirspor karşısına muhteşem bir seyirci desteğiyle çıkmasına rağmen yine istediği sonucu alamadı ve maçı kaybederek haftayı puansız kapattı. Gol pozisyonuna girmekte zorlanan ve orta sahada maçı seyreden bir Karasuspor seyrettik. Gecen haftaki yazımızda dedik ki, Serdar oynatacaksan yanında iki tane iyi elamanın olması lazım geçen haftanın eniyilerinden biri olan Mert kadroda yoktu yokluğu da o kadar hissedildi ki ilk hafta bile oyundan alındıktan sonra yediğimiz baskı her halde teknik ekibin gözünden kaçmış olmalı. Hadi Yalçına oynatmadın bence de haklısın ama iyi olan şafak ile niye başlamadın. Bu futbolla ve her hafta ayrı kadro ile oynaman bizim gelecek haftalara ümitsiz bakmamıza sebep oluyor. Bence inada gerek yok formayı kim hak ediyorsa ona ver. Adaleti sağladığın zamanda göreceksin takım kendiliğinden başarılı olacaktır. Futbol olarak eleştirmek istemiyorum. Çünkü 45 dakika olan ikinci devrede her iki takımında gol pozisyonuna girememesi maçın nasıl oynandığı hakkında fikir olacaktır.
Süper amatör ligde ki kuzeyin temsilcisi olan Kocaalispor da ilk maçını kendi saha ve tıklım tıklım tribünü dolduran seyircisinin önünde Sapancasporla oynadı ve maçı son dakikalarda attığı golle berabere bitirdiler. Kocaalispor lige hazır değil Sakaryanın en kaliteli futbolcularından kurulu olmasına rağmen koşmasan mücadele etmesen maçı kazanamazsın. Kocaalisporda mücadele ve kazanma hırsı birkaç sporcusu hariç hiç birinde yoktu. Hele hele çok şey beklenen takımın abisi rolünde Agâh saha içinde adeta yürüyor topu alıp dönene kadar atı alan Üsküdarı geçiyor. Sezon başı hiç çalışmamış gibi görünüyor. BU futboluyla bu zorlu grupta biraz zorlanacağını sanıyorum. Ama başlarında ki hocaları Sadun Hoşbayın tecrübesine güvenerek bu işin altından kalkacağına inanıyorum.
Kuzey derbisi olan Aziziye ve Sahil Karadenizsporun karşılaşmasında da vasat bir futbol izledik. Her iki takımda tam olarak hazır değillerdi. Ama başlarında ki değerli hocaların bu futbola çareler bulup ileride daha iyi futbol seyrettireceklerine inanıyorum,
Bu hafta en iyi haber Kuzuluk Ersoyspor dan geldi. Zorlanmasına rağmen maçı kazanmasını bildi.ilk yarısını çok kötü bir futbol oynayarak geçiren Kuzuluk Ersoyspor ikinci yarı Fatih yılmazın girmesiyle adeta şahlandı ver maçı 4-1 gibi net bir skorla aldı.
Yine bir kuzey derbisi olan Kültürsporla Kocaali Sahilspor arasında oynanan müsabakayı da Sahilspor 2-0 alarak evine şen döndü. Maçı seyredemediğim için bir yorumda bulanamayacağım.
Hülasa kuzey tatsı ve tuzsuz bir haftayı geride bıraktık. Bu hafta yapılacak olan maçlarda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.